Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan Büyük Selçuklu’nun büyük zaferi! 2022’nin en çok konuşulan tarihi dizileri içinde bakın hangileri var?

Alparslan Büyük Selçuklu’nun büyük zaferi! 2022’nin en çok konuşulan tarihi dizileri içinde bakın hangileri var?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Televizyon ekranlarında yayınlanan diziler arasında tarihi diziler ayrı bir yer tutuyor. Kimi tarihi olaylardan esinlenilen, alıntılar yapılan, tarihi karakterler üzerine kurgulanan diziler, televizyon izleyenleri için ayrı keyif veren yapımlar.

Kimileri büyük prodüksiyonlu, yüksek bütçeli işler olarak dikkat çekerken, çekim aşamaları da merak konusu olan diziler bu tarihi yapımlar. Başrollerinde, farklı dizilerde bambaşka karakterler olarak izlemeye alıştığımız ünlü oyuncuları, tarihin dikkat çeken isimlerini canlandırırken izlemek de ayrı bir keyif.

Şu anda ekranda yer alan diziler arasında Alparslan Büyük Selçuklu’da Barış Arduç başrolde yer alırken, yine ünlü bir isim Burak Özçivit de Kuruluş Osman dizisiyle başrolde. Son dönemin büyük bütçeli işlerinden olan bu iki tarihi dizi, aynı zamanda yıl boyunca da çok konuşulan yapımlar oldular.

Alparslan Büyük Selçuklu'nun büyük zaferi! 2022'nin en çok konuşulan tarihi dizileri içinde bakın hangileri var? 9

TRT1’de ekrana gelen Alparslan Büyük Selçuklu dizisi, geçtiğimiz sezon başlamıştı. 2. sezonuyla da yine yayınlandığı günler reytinglerde ilk sırada yer alan bir yapım. Aynı zamanda sosyal medyada da gündemde dikkat çekiyor.

2022 yılında ekranın en çok konuşulan, en popüler olan dizileri, izleyenlerden gelen iletilerle belirlenmekte. Sosyal medya analizleri yapan platform Somera’nın ‘en çok konuşulan tarih konseptli diziler’ kategorisinde ise Alparslan Büyük Selçuklu, 5 milyon 755 bini geçen ileti sayısı ile ilk sırada!

Alparslan Büyük Selçuklu'nun büyük zaferi! 2022'nin en çok konuşulan tarihi dizileri içinde bakın hangileri var? 10

İkinci sırada ise 1 sezon yayınlanan ve yeni sezon için senaryosu beğenilmediği için çekilmekten vazgeçildiği de gündeme gelen Destan dizisi var! Atv’de yayınlanan ve başrolünde Ebru Şahin’in oynadığı tarih konseptli dizi, sosyal medyadan gelen 3 milyon 300 bine yakın ileti ile 2. sırada yer alıyor. Dizide kurgu bir hikaye anlatılıyordu. Orta Asya’da Türklerin henüz İslamiyet’e geçmediği bir dönemde geçiyordu hikaye. Dönem kostümleri ve mekanlarıyla da ayrıca ilgi çekmişti.

Alparslan Büyük Selçuklu'nun büyük zaferi! 2022'nin en çok konuşulan tarihi dizileri içinde bakın hangileri var? 11

Kuruluş Osman dizisi ise tarih konseptli diziler içinde ‘2022 yılının en çok konuşulan’ sıralamasında 3. sırada yer almakta. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi 4., Bir Zamanlar Kıbrıs 5., Hacı Bayram-ı Veli 6. ve Sultan’ın Fermanı dizisi de 7. sırada bulunuyor…