Ana sayfa Dizi Haberleri Kızılcık Şerbeti dizisi kadın ile erkek arasındaki toplumsal algı farkını kabak gibi ortaya çıkardı!

Kızılcık Şerbeti dizisi kadın ile erkek arasındaki toplumsal algı farkını kabak gibi ortaya çıkardı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında Cuma akşamları yayınlanmakta olan Kızılcık Şerbeti dizisinin her yeni bölümünde ekran başına geçenler farklı bir toplumsal algı mesajı alıyor. Dizide seküler bir ailede yetişen genç bir kadının, muhafazakar bir ailede yetişen erkek ile sevgili olması, kızın hamile kalması sonrasında ise çiftin evlenmesi ile gelişen olaylar ela alınıyor.

Dizide muhafazakar bir aileye gelin giden seküler bir ortamda yetişen kadının gördüğü baskı bir yana, tüm bu ortam içinde değişmesinin beklenmesi, muhafazakar ailenin istekleri doğrultusunda davranmasının beklenmesi gibi bir görüntü ortaya çıkıyor.

Dizide genç kadının tercihlerine saygı gösterilmemesi halinin yanı sıra, muhafazakar ailenin kızı ile oğlu arasındaki anlayış farklılıkları da dikkatlerden kaçmıyor. Kızılcık Şerbeti dizisinin hikayesini dikkatle takip edenler, toplumsal sorunları da bu hikayenin içinde bulabilir.

Özellikle de kadın ile erkek arasındaki eşitsizliğe vurgu yapılan sahnelere sosyal medyadan farklı değerlendirmeler geliyor. Dizi hayranları özellikle Nursema karakterinin ailesinden gördüğü basıya dikkat çeken paylaşımlar yapıyor.

Kızılcık Şerbeti dizisi kadın ile erkek arasındaki toplumsal algı farkını kabak gibi ortaya çıkardı! 8

Bir izleyici diyor ki, “Nursema’ya üzülüyorum. Aile baskısından, mutsuzluktan öyle katı birisiymiş ki. Meğerse aşk onu güzelleştirdi.”

Fatih’in daha evlenmedi bir genç kadını hamile bırakabildiği bir muhafazakar aile ortamında, kız evlat için ise sınırlar çok keskin ve sert.

Bir dizi hayranı bu durumu şu sözlerle eleştiriyor: “Fatih evlenmeden bir kızı hamile bırakabiliyor ama Nursema hiç sınırlarını aşmadan severse büyük sıkıntı oluyor. Toplumdaki kız ile erkek evlat ayrımı aslında en büyük sorun. Hatta çoğu sorunların başında bu olay geliyor. Ne kadının erkekten ne de erkeğin kadından üstünlüğü vardır. İkisi de o kadar özenle yaratılmış ki ama özellikle aile yapısı bu olayı çok bozuyor. Anne ve baba olarak bu durumu dengede tutmak lazım. Çünkü ilk eğitim ailede başlıyor.”

Kızılcık Şerbeti dizisi kadın ile erkek arasındaki toplumsal algı farkını kabak gibi ortaya çıkardı! 9

Görüldüğü üzere Kızılcık Şerbeti dizisini izleyenler bu hikayeyi sadece bir dizi gibi seyretmiyor. Topluma ayna tutan yönlerini de gözlemliyor ve kendisi gibi olmayan insanların hayat tarzları hakkında bazı deneyimler elde ediyor.

Sonuç olarak Kızılcık Şerbeti dizisi her geçen hafta herkesi empati yapmaya davet eden hikaye bütünlüğü ile bir diziden daha fazlası olarak gündemde yer alıyor.