Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan dizisi 47. bölümden akıllarda kalan soru; Seferiye kurtulabilecek mi?

Alparslan dizisi 47. bölümden akıllarda kalan soru; Seferiye kurtulabilecek mi?

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarına yayınlandığı günden itibaren damga vuran, pazartesi günlerinin reyting birincisi Alparslan: Büyük Selçuklu kırk yedinci bölümü ile izleyiciden büyük beğeni toplayarak yine en çok izlenen dizi oldu. Alparslan, Seferiye’yi kurtarabilecek mi? Alparslan ve Süleyman tahtı paylaşabilecek mi? İşte bölüm sonunda akıllarda bu soru kaldı.

Dizinin kırk yedinci bölümünde Akınay’ın Seferiye’nin önüne geçip hançerlenmesi izleyenleri üzüntüye boğdu. Leon’un Alparslan’ı sıkıştırması sosyal medyada büyük ses getirdi. ‘Alparslan Vaspurakan’ı geri alabilecek mi?’ sorusu geceye damga vurdu. Gelecek pazartesi günü yayınlanacak 48. yeni bölümde neler olacağı da çok merak ediliyor.

Alparslan Büyük Selçuklu’nun dün akşam yayınlanan bölümünde neler oldu? İşte tüm detaylar: Alparslan’ın fermanı göstermesiyle, herkes Tuğrul Bey’in öldüğünü öğrendi. Fermanı kendi elleriyle yırtan Amidülmülk ve Süleyman, Alparslan’ın elindeki fermanı görünce şok oldu. Muhafızlar; Amidülmülk ve Süleyman’ı sıkıştırırlarken, Amidülmülk Tuğrul Bey’in hiç uyanmadan öldüğünü söyleyerek Alparslan’ın yalan söylediğini iddia etti. Süleyman muhafızlara Alparslan’ı tutup derdest etmelerini söyledi.

Bu emir karşısında ne yapacaklarını bilemeyen muhafızlar, Alparslan’a yönelirken, araya giren Toygar Bey kimseye dokunulmasına izin vermedi. Bu sırada Seferiye, Selcen ve Akınay hala vahşilerin elindeydi. Kutalmış, Batur’un onu tuzağa çektiğini anlamış ve Merv’e dönmek için yola çıkmıştı. Toygar bey, diğer beylere Alparslan’a biat etmelerini söylerken, Beylerden biri Alparslan’ın Kutalmış’a boyun eğmesini söyledi. Bir alpin anide Alparslan’a saldırmasıyla iki taraf birbirine girdi.

Seferiyeleri almaya giden Atsız, etrafı incelerken dört vahşi etrafını çevirdi ve kılıcını elinden aldı. Kutalmış, Rasul Tegin ve arkasındaki birlikler Merv’e yaklaştıkları sırada Alparslan’a karşı direnen oba alplarının kılıçlarını kınına soktu. Kutalmış’ı gören Alparslan da kılıcını yere sapladı.

Alparslan, Kutalmış’a Tuğrul beyin vasiyetiyle yeni sultan olacağını ve sultan mührünün de kendisinde olduğunu söyleyerek, birlik olmak için Kutalmış’a el uzattı. Bu eli kabul etmeyen Kutalmış, Merv için değil taht için Alparslan ile savaşacağını söyledi.

Sultanlık merasimi için saray avlusunda hazırlık içinde olan Süleyman, merasim sırasında hilata zehir sürüldüğünü düşünerek önce askere giydirirdi, askere bir şey olmayınca kendisi giyindi.

Avar elinde Akınay’ın kolyesi ve Melikşah’ın bezi ile otağa daldı Rey’den geldiğini ve Seferiye hatunların Rey zindanında olduğunu, Alparslan’ın Süleyman’a teslim olmadan onların bırakılmayacağını söyledi. Alparslan duyduklarından sonra Rey’e doğru yola çıktı.

Tuğrul’un omuzlar üstündeki tabutu çıkarken, avluya giren Alparslan ve Nizamülmülk görüldü. Alparslan defnetmeye gelmek istedi ama Süleyman onları zindana götürmeleri için emir verdi. Alparslan ve Nizamülmülk’ü Atsız’ın olduğu zindanın önüne getirdiler. Alparslan, Süleyman’ın onları tuzağa düşürdüğünü anladı. Bu sırada Süleyman ve Amidülmülk, Aybars Bey’i dinledi ve Alparslan’ı sürgüne yolladı. Böylece Aybars Bey ve Alparslan’ın planı işledi.

Alparslanlar, Hemedan yoluna saptıklarında vahşiler önlerini kesti. İki taraf arasında dişe diş vuruşma başladı. Leon ve muhafızları dörtnala ilerlerken, Alparslanları gördü ve onları sessizce takip etti. Bu sırada tuzağa çekildiğini anlayan Kavçın, esirleri getirmelerini söyledi. Kavçın hançerini tam Seferiye’nin kalbine saplayacakken hançer Akınay’ın omzuna saplandı. Kavçın, Seferiye’nin kucağındaki Melikşah’ı aldı ve hançeri ağlayan Melikşah’ın tam kalbine batıracakken Alparslan, okuyla Kavçın’ı alnından vurdu.

Herkes tam kurtulduğunu sanarken Leon ve Bizans askerleri Alparslanların etrafını sardı. Alparslanlar ve Leonlar vuruşmaya başladı. Bizans askerlerini biçen Alparslanlar, Leon’u koz olarak kullanmak için sağ tuttu. Alparslanlar Vaspurakan’a gitti ve planını anlatmaya başladı. Leon ise esir tutulduğu yerden kaçtı. Süleyman sultanlığı için kutlama yemeği veren Grigor’ların yanına Vaspurakan’a geldi. Alparslan, Süleymanların arabasının altına girdiği yerden çıktı ve hızla bir duvarın arkasına geçti.

Binanın girişindeki Süleyman ve Grigorları izlerken, Leon arkasından geldi ve hançeri Alparslan’ın boğazına dayadı. Leon, Alparslanın kulağına “Kafesine hoş geldin Asi Kurt!” diye fısıldadı. Alparslan Leon’un elinden kurtulabilecek mi? Süleyman Alparslan’ı görünce ne yapacak?

Alparslan: Büyük Selçuklu her Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de…