Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan dizisi 56. bölüm analizi; Alparslan yaşayacak mı?

Alparslan dizisi 56. bölüm analizi; Alparslan yaşayacak mı?

tarafından ker_def

Alparslan: Büyük Selçuklu’nun bu hafta yayınlanan bölümüne “Alparslan yaşayacak mı?” sorusu damga vurdu… TRT 1 ekranlarına damga vuran pazartesi günlerinin zirvelerimde yer alan dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu, elli altıncı bölümü ile izleyiciden büyük beğeni topladı.

Dizinin elli altıncı bölümünde Avar’ın telkin ile Alparslan’ı bıçaklaması izleyenleri üzüntüye boğdu. Merdan’ın idam sahnesi sosyal medyada büyük ses getirdi. ‘Alparslan yaşayacak mı?’ sorusu geceye damga vurdu.

Alparslan Büyük Selçuklu’nun dün akşam yayınlanan bölümünde neler oldu? İşte detaylar:  Leon duvarın yıkılmasından sonra Alparslan’a saldırması için Avar’ı telkin etti. Merdan ihanetinin öğrenilmesinden sonra Ani’ye Leon’un yanına sığındı. Leon Merdan’ı sarhoş ettikten sonra; Merdan’ı baygın halde arabaya koyarak Surmari’ye gönderdi.

Duvarın yıkılmasından sonra Alparslanlar Ani’yi almak için ikiye ayrılarak yola düştü. Alparslanlar rahvan ilerlerken; Bagrat’ın destek için çağırdığı Gürcü ordusu ile karşılaştı ve iki taraf vuruşmaya başladı. Alparslan, Gürcü ordusunu arkadan çevreleyerek gelecek olan Merdan’ı beklerken Merdan gelmedi.

Alparslanlar Merdan’ın hareket ettirmediği ordunun yanına gittiğinde; Merdan’ın ona ihanet ettiğini anladı. Alparslan Merdan’ı takip eden Yasin’i yaralı buldu; Yasin, Merdan’ın Leon ile iş birliği yaptığını söyledi. Alparslan Rey’e döndüğünde Leon’un; Gürcistan tahtına Liparitleri geçirmek istediğini öğrendi ve Bagrat ile konuştu.

Leon Merdan’ı gönderdiğinde onu bulan Artuk; Merdan’ı saraya getirdi. Alparslan’ın hükmü ile Merdan idam edildi. Ardından Alparslan; Tiflis’e yürüyen Prens Dimitri’ye destek için yola düştü. Tahta yürüyen Prens Dimitri’ye, Liparitler saldıracakken Alparslanlar yetişti; iki taraf vuruşurken Alparslanlar galip geldi ve Prens Dimitri tahta oturdu. Dimitri Alparslan’a biat ederken Leon geldi; iki taraf vuruşmaya başladı fakat çok kayıp veren Leonlar geri çekildi.

Seferiye Piskopos Yorgo’ya yapılan saldırıdan sonra; Piskoposu saray şifahanesine götürdü. Seferiye, Alparslan’ın esir olarak tuttuğu Bagrat’ı saray girişinde karşıladı. Piskopos Yorgo’nun uyandığını öğrenen Seferiye tez şifahaneye gitti. Piskopos Yorgo ile konuşan Seferiye, Hristiyan halktan beş temsilci çağırdı ve gerçeği Piskopos Yorgo’ya anlattırdı.

Artuk Avar’ı saraya getirdikten sonra Seferiyeler Artuk’un konuşması için onunla ilgilendi. Bu sırada Alparslanlar Kars’tan döndü ve sarayda coşkulu sesler yükseldi. Avar sesleri duyduğunda elindeki hançerle dışarı çıktı. Alparslan kendine bakan Avar’ı fark ettiğinde ona sarılmak için hareket etti. Alparslan sarılmak için kollarını açtığında Avar; elindeki hançeri Alparslan’ın kalbine sapladı ve Alparslan yere yığıldı. Alparslan yaşayacak mı? Avar’a ne olacak? Kavurd oğlunun intikamı için ne yapacak.

Alparslan: Büyük Selçuklu, her Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1’de…