Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk Mantık İntikam dizisinde dikkat çeken bir mantık hatası var!

Aşk Mantık İntikam dizisinde dikkat çeken bir mantık hatası var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Aşk Mantık İntikam, Cuma akşamları Fox TV’de izleyicilerle buluşuyor ve son 2 haftadır yeni bölümün yayınlanmaması izleyicileri de bir hayli üzüyor. Fox TV’nin aldığı dizilerin yeni bölümünü Ocak ayının ilk iki haftasında yayınlamama kararı Aşk Mantık İntikam’ı da etkiledi.

Burcu Özberk ve İlhan Şen’in başarılı uyumları ile göz doldurduğu dizide Burak Yörük ile Melisa Döngel de başrolün hakkını veriyor. Diziye en son Anıl Altan katıldı ve 4 yılın sonrasında yeniden televizyon dizilerine dönüş yaptı.

Aşk Mantık İntikam’ın hikayesinde dikkat çeken bir mantık hatası da tartışılmayı hak ediyor. Dizide Günay Karacaoğlu’nun canlandırdığı Zümrüt Korfalı karakterinin tavırlarına ve yönlendirmelerine bakıldığı zaman, zarar vericilik noktasında öne çıktığı görülüyor.

Anneye bakışa farklı bir yorum getiren dizideki Zümrüt karakteri, tehlikeli birisi ve mizahı yönü güçlü olan bir dizide de kötü bir anne figürü olarak yer alıyor.

Her şeyi parayla ve zenginlikle ölçerek kötü bir anne görüntüsü çizen Zümrüt karakterinin fakirliği sürekli aşağılaması da dizinin sıkıntılı yönlerinden birisi…

Aşk Mantık İntikam dizisinde dikkat çeken bir mantık hatası var! 8

Romantik komedi hikayesi olarak izleyicileri eğlendirmek üzere yola çıkan bu dizinin genel izleyici kitlesi düşük gelir grubundan insanlar olduğu gerçeği reytinglerde tüm kişiler kategorisindeki yüksek oranlarından anlaşılıyor.

Ancak böyle bir yapımda her şeyi parayla ölçmek ve imkansızlıkları da küçük görmek gibi bir tavır sergileyen Zümrüt karakteri biraz mantık dışı kalıyor… Dizinin hedef kitlesini kızdırabilecek bir anne figürüne Günay Karacaoğlu’nun başarıyla canlandırması da dikkat çeken bir başka detay…

Zengin olduğunu duyduğu Çağla’ya yaklaşımı ile sinir bozan Zümrüt, Esra ile Ozan’ın aşkını baltalamak için de elinden geleni yapıyor. Çağla’yı zengin olduğu için seven, Esra’yı fakir olduğu için iteleyen bir karakter Zümrüt…

Aşk Mantık İntikam dizisinde dikkat çeken bir mantık hatası var! 9

Milliyet blog yazarlarından Anibal Güleroğlu’nun bu karakter için şu yorumu da bir hayli anlamlı oldu:

“Kollarındaki altın bebeklerini gözlere soka soka ortalıkta gezinip parasızlara hakaretlerini sıralayan… Çocuklarının hayatına musallat olup onların mutlu aile yuvası kurmalarına engel olan Zümrüt Korfalı tavırları ve konuşmalarıyla ‘Aşk Mantık İntikam’ı renklendiren mizah unsuru olarak yer alsa da kötülüğü komediyle maskeleyen anne sıfatından kurtulamamakta.”