Ana sayfa Dizi Haberleri Aşkın Yolculuğu dizisine Kuruluş Osman’dan transfer!

Aşkın Yolculuğu dizisine Kuruluş Osman’dan transfer!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT 1 dönem dizilerine devam ediyor. Yeni sezonda yine birçok dönem dizisine imza atacak olan kanalın projelerinden biri de Aşkın Yolculuğu. Türk mutasavvıf ve şair Hacı Bayram Veli’nin hayatını anlatacak olan dizi için çalışmalar sürüyor.

TRT 1 için Tekden Film tarafından çekilen Aşkın Yolculuğu dizisinin kadrosuna yeni bir oyuncu daha katıldı. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, son olarak Kuruluş Osman dizisinde Salvador karakterine hayat veren Latif Koru, yeni sezonda Aşkın Yolculuğu dizisinde rol alacak. Koru dizide Yıldırım Bayezid karakterini canlandıracak.

Hazırlıkları süren diziye daha önce Söz dizisinde Avcı Fethi karakterini canlandıran Burak Sevinç ile yine aynı dizide Yasin’e hayat veren Derda Yasir Yenal’ın katıldığı açıklanmıştı. Dizide ayrıca Sena Çakır, Fırat Kopkorur, Sinan Albayrak, Kemal Başar ve Hüseyin Soysalan rol alıyor.

Aşkın Yolculuğu dizisine Kuruluş Osman'dan transfer! 8 Aşkın Yolculuğu dizisine Kuruluş Osman'dan transfer! 9

26 bölüm olarak çekilmesi planlanan dizinin yönetmenliğini Kamil Aydın, senaristliğini ise İsa Yıldız üstleniyor.

Hacı Bayram Veli kimdir?

Türk mutasavvıf ve şair Hacı Bayram Veli, Safevi Tarikatı büyüklerinden Hoca Alaaddin Erdebili’nin talebelerinden olan Şeyh Hamid’in müridi ve Bayramiyye Tarikâtı’nın kurucusu. 14. ve 15. yüzyıllarda Anadolu’da yetişen Hacı Bayram Veli, eserlerini diğer Hacı Bektaş-ı Veli’nin takipçileri gibi Türkçe yazdı ve Türkçe kulanımını Anadolu’da önemli şekilde etkiledi. Hacı BayramVeli’nin türbesi, Ankara’da Hacı Bayram Cımii’nin bitişiğinde bulunuyor.