Ana sayfa Dizi Haberleri Atv’nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu!

Atv’nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – atv’de Cuma akşamı ilk bölümü yayınlanan Akıncı dizisi, fantastik bilim kurgu dizisi olarak ekranın alternatif bir dizisi oldu. Bir süredir hazırlıkları süren Akıncı merakla bekleniyordu. Türk televizyon tarihinde hem risk alan hem de cesur bir atak yapıldı. Tabii bu yeni tür, izleyici için ilginç bir durum da oluşturdu. Kimi izleyiciler bu riski alabilen Akıncı dizisine daha temkinli yorumlar yaparken, kimileri de eleştiri yağmuruna tuttu!

Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi’nin başrolünde oynadığı Akıncı dizisi, diğer dizilerden bambaşka bir hikayeyle ekrana geldi. Yerli Batman, Süpermen, Spider Man gibi bir kahramanımız oldu Akıncı.

Ancak tabii risk alınarak ekrana getirilen bu diziyi sevenler de oldu sevmeyenler de… Yine de meraktan oturup izleyenlerle birlikte ilk bölümde aldığı hatırı sayılır reyting de dikkat çekti.

Türkiye’de bir süper kahraman dizisi çekmek için cesaret eden NTC Medya ve risk alan atv, farklı bir yapımı izleyici ile buluşturuyor. Teknik anlamda da görsel ve efektler anlamında da yoğun bir çalışma yapıldığı görülüyor.

Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi ile birlikte dizide oynayan oyuncular için de riskli ve cesur bir hareket aslında. Ancak tabii alışıldık dizilerin aksine bir bilimkurgu dizisini çekerken, sinemalarda daha gelişmiş tekniklerle izlenen süper kahraman hikayeleriyle karşılaştırılması da çok normal.

Atv'nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu! 15

İzleyici, ilk bölümde bazı notlar vermeye başladı ama ilerleyen bölümlerde daha net görülecek diziyle ilgili durum. Tabii aynı gün ekranda Arka Sokaklar ve Ramo gibi Cuma akşamlarının ağır toplarının olmaması da alınan yüksek reytingde etkili olduğu görüşü yaygın. Haftaya bu durum daha netleşecek gibi.

Kimi izleyiciler ilk bölümünü izledikleri Akıncı dizisini beğendiklerini belirten yorumlar yaparken, bazı izleyiciler de eleştiri yağmuruna tuttular.

Akıncı dizisi totalde 6’lı oranlar, ABC1’de ise 5’li oranlarla iyi bir başlangıç yaptı. Dizinin AB performansı ise 4’lü seviyelerde gerçekleşti. Total’de 6. ve AB’de de 7. sırada yer aldı.

Diziyi eleştirenler, bazı sahneleri saçma bulduklarını yorumlarken, bazıları da komik bulduğunu anlatıyor. Sahnelerde mantık hataları olduğunu söyleyen kimi izleyiciler de durumu tiye aldılar.

İzleyenlerden gelen bazı yorumları haberin devamında aşağıda görebilirsiniz…

Atv'nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu! 16

1. Bölüm Özeti:

Suç dünyasına karşı amansız bir mücadele yürüten Akıncı, terör örgütlerine İstanbul’da yapılacak silah teslimatını haber aldığında bu duruma müdahale etmek ister. Orhan, topladığı istihbaratla ona bu ‘bıçak sırtı’ operasyonda yardımcı olur. Üç yıldır Akıncı ile ilgili yaptığı haberlerle tanınan ve onun gerçek kimliğine ulaşmaya çalışan gazeteci Nergis Emiroğlu da hem haberin hem de Akıncı’nın peşindedir.

Akıncı bir yandan silah teslimatını durdurmaya çalışırken bir yandan da ülkede birçok yasadışı faaliyetin arkasında olan örgütün Türkiye’deki bağlantılarının kim olduğunu bulmaya çalışmaktadır.

Akıncı’yı yakalamak ve adalete teslim etmek isteyen Terörle Mücadele Şube Müdürü Kemal Günay’ın başında şimdi başka bir bela vardır: Ele avuca sığmayan, başına buyruk çalışmayı seven Komiser Cüneyt bizzat Akıncı dosyasında görev almak üzere İstanbul’a çağrılmıştır.

İşte Akıncı dizisinin 1. bölümden bir aksiyon sahnesi:

İşte gelen yorumlardan bazıları:

Atv'nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu! 17

Atv'nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu! 18

Atv'nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu! 19

Atv'nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu! 20

Atv'nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu! 21

Atv'nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu! 22

Atv'nin fantastik dizisi Akıncı, resmen izleyicinin ayarlarını bozdu! 23