Ana sayfa Dizi Haberleri atv’nin yeni tarihi dizisine övgüler üst üste geldi!

atv’nin yeni tarihi dizisine övgüler üst üste geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında 21 Mayıs Cuma akşamı yeni bir dizi başladı. Türk Tarihi ve Oğuz Türklerinin en görkemli şahsiyetlerinden birisinin hikayesi olan Bozkır Arslanı Celaleddin başladı. Dizinin ilk bölümüyle birlikte izleyicilerin övgü dolu mesajları da dikkatleri çekti.

Sosyal medyada birçok dizi hayranı, yine çok başarılı bir Bozdağ Film yapımı ile karşılaştıklarını belirten ifadeler kullandı. İzleyiciler senaryo oldukları bildikleri bu tür dizilerde tarihin doğruya en yakın şekilde aktarılmasını arzu ettiklerini de belirten ifadeler kullanıyor.

atv'nin yeni tarihi dizisine övgüler üst üste geldi! 8

Çok başarılı bir dizi olduğunun altını çizen hayranlar, tüm ekibe teşekkür etti. Bir dizi hayranı, “Muhteşem bir proje olmuş. Diriliş’in ilk bölümlerini anımsattı” ifadesini kullandı. Kimi hayranlar ise aşırı derecede reklam yayınlanmasına itiraz ettiklerini ifade eden yorumlar bıraktı. Celaleddin karakterine hayat veren Emre Kıvılcım’a da dizi hayranlarından başarılı performansı nedeniyle övgüler geldi.

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin 2.bölümü 28 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00’da izleyicilerle buluşacak.Yeni bölümden ilk fragman da yayınlandı.

‘Bozkır Arslanı Celaleddin’in ilk bölümünde, Cengiz Han’ın karargahına giden Şehzade Celaleddin, sürpriz hamlesi ile dengeleri değiştirecek.

Harzemşah ülkesinin kudretli başkenti Gürgenç, siyasi çekişmelerin pençesindedir. Sultan Alaeddin, Kıpçak boyu mensuplarına tanınan imtiyazdan rahatsızdır ve bu durum başkentte huzursuzluğa sebep olmaktadır. Öte yandan aslan avcısı namıyla bilinen şehzade Celaleddin için evlilik vakti gelmiştir. Düğün hazırlıkları devam ederken ülkenin kaderini yakından ilgilendiren bir düşman ortaya çıkar.

atv'nin yeni tarihi dizisine övgüler üst üste geldi! 9

Harzemşah Devleti’ni tehdit edebilecek bu düşman, Moğol devletinin kurucusu Cengiz Han’dan başkası değildir. Sultan Alaeddin, Cengiz Han’a bir elçi heyeti göndererek onunla düşmanlık gütmediğini göstermeyi planlar ve bu görev Timur Melik’e verilir. Babasından gizli kafileye katılan Celaleddin’in Cengiz Han’ın karargahında yaptığı beklenmedik hamle, Sultan Alaeddin’in tüm planlarını alt üst eder.

Cengiz Han’ın bey babasını katledip esir ettiği güzeller güzeli Kutlu Bike’yi infaz etmesine engel olan Celaleddin, Cengiz Han tarafından ölümcül bir sınava tabi tutulur.