Ana sayfa Dizi Haberleri Avlu dizisi yeniden mi başlayacak? İşte merakla beklenen sorunun yanıtı!

Avlu dizisi yeniden mi başlayacak? İşte merakla beklenen sorunun yanıtı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Start TV’de 2018-2019 yıllarında yayınlanan ve izleyicilerden büyük ilgi gören Avlu dizisi iki sezon ve 44 bölüm olarak yayınlandıktan sonra sona ermişti. Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse gibi usta oyuncuların rol aldığı dizi güçlü oyunculukları ve sağlam hikayesiyle Avlu, Türk dizi tarihinin önemli yapımlarından birisi olarak kayıtlara geçmişti.

Avlu dizisi yayınlandığı dönemde çok ses getirdi, Güçlü oyuncu kadrosu ile dikkat çeken dizi, hapishanede yaşam mücadelesi veren kadınların sert, acımasız aynı zamanda duygusal hayatlarını konu alıyordu. Demet Evgar’ın her bölüm izleyici tarafından büyük beğeni toplayan performansıyla canlandırdığı Deniz karakteri, adeta ekranda bir fenomene dönüşmüştü. Aynı şekilde başarılı oyunculuğuyla Azra karakterine hayat veren Ceren Moray ve Kudret karakterini oynayan Nursel Köse de çok dikkat çeken ve büyük alkış alan oyunculuk performanslarıyla konuşuldu.

Avlu dizisi yeniden mi başlayacak? İşte merakla beklenen sorunun yanıtı! 9

Kadınların içinde bulunduğu bir cezaevini ve toplumsal adalet duygusunu anlatan Avlu dizisi, kadınların hayatta kalma mücadelesini izleyici ile buluşturdu. İki sezon devam eden dizi final yapmadan bitti, izleyici 3. sezonunu beklese de dizi sonlandırıldı.

Avlu dizisinin izleyicileri hala yeni bölümlerin çekilmesini bekliyor. Nitekim bu doğrultuda söylentiler de var. Gazeteci Birsen Altuntaş, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu konuyla ilgili bir bilgi paylaştı. Altuntaş paylaşımında “ Avlu dizisinin devamını yapımcının ve oyuncuların çekmeyi çok istediği ancak herhangibir kanal satışı gerçekleşmediği için projenin beklemede olduğu belirtildi” diye yazdı.

Avlu dizisi yeniden mi başlayacak? İşte merakla beklenen sorunun yanıtı! 10

Yani Avlu’nun yeni bölümlerinin çekilmesi konusunda ortada ciddi bir sorun var. Görünüşe göre bu sorun aşıldığında Avlu hayranları dizilerine yeniden kavuşabilecek.

Avlu dizisinin konusu şöyleydi:

eniz Demir (Demet Evgar) eşinden şiddet gören bir kadındır. Bir gece eşinden şiddet gördüğü sırada eşini kızı Ecem silahla vurur. Deniz, kızının hapse girmemesi için suçu üstlenir ve eşini vurduğu gerekçesiyle tutuklanır. Deniz, hapishaneye gönderilir. Hücresinde, Azra (Ceren Moray) ve arkadaşlarıyla tanışır. Azra, Kudret (Nursel Köse) ile birlikte mahkûmlar arasında sözü geçen iki kişiden biridir. Azra ve arkadaşları Kudret’in grubuyla çatışma içindedir. Müdire Nihal (Şebnem Dönmez) Azra ve Kudret’i idare etmeye çalışmaktadır. Deniz, kızına ulaşmak için Azra’nın grubundan yardım alır, aradığı sırada eşinin kardeşi Nilgün’e (Rüçhan Çalışkur) denk gelir. Nilgün, hapishane yönetimine bu konuşmayı ihbar eder. Müdire Nihal, Deniz’in Azra ile olan bağlantısını sorgular, arama emri çıkartarak her yeri aratır ancak bir şey bulamaz.

Avlu dizisi yeniden mi başlayacak? İşte merakla beklenen sorunun yanıtı! 11

Azra’yı kontrol etmekte zorlandığını hisseden Nihal, Kudret’i hücre hapsinden çıkarıp Azra’nın bulunduğu bloğa gönderir. Bloğa geri dönen Kudret, Deniz’i kendi safına çekmeye çalışır. Deniz, Kudret’in bu isteğini reddeder. Geri dönen Kudret, Azra’yı yıkma planları yapar. O sırada Deniz eşi Hakan (Teoman Kumbaracıbaşı), şikayetini geri çeker. Hapishaneden çıkmasına az bir süre kala Deniz kendini Azra ve Kudret’in gruplarının kavgasının içinde bulur, Azra’nın grubundan bir kadın çocuğunu Deniz’e emanet eder. Kavga sırasında hapishane iyice karışır. Kudret, daha önceden planladığı bir biçimde hücresine döner, Azra’nın kendisini takip etmesini sağlayarak Azra’yı pusuya düşürür. Müdire Nihal, olaya müdahale etmek için gittiği sırada bilinmeyen bir kişi tarafından öldürülür.

Deniz, karmaşadan dolayı kaybettiği çocuğu ararken Müdire Nihal’in cesediyle karşılaşır, o sırada tüm gardiyanlar ve mahkûmlar Deniz’i Müdire Nihal’in cesedinin yanında görecektir. Yoğun bakıma kaldırılan Müdire Nihal ölür, savcı ve Nihal’in kocası Murat Deniz’i suçlamaktadır. Müdire Nihal’i öldürmekle suçlanan Deniz, mahkemeye çıkartılır. Savcı Deniz’in ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanmasını talep eder.