Ana sayfa Dizi Arşivi Avrupa Yakası | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Avrupa Yakası | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Avrupa Yakası dizisi tartışmasız Türk televizyon Tarihinin gelmiş geçmiş en komik dizilerinin başında geliyor. Gülse Birsel, 2004 ile 2009 yılında yayımlanan dizinin senaryosunu yazdı ve başrolünde yer aldı. Gülse Birsel, o dönem yaşanan güncel olayları müthiş esprili kalemiyle Avrupa Yakası’nda ekrana taşıdı, milyonları kahkahaya boğdu. Peker Açıkalın’ın hayat verdiği Gaffur’un giydiği çizgili pijamalar yıllar sonra yeniden moda oldu. Ata Demirer ve Hümeyra’nın setteki kavgaları günlerce gazete manşetlerinde yer aldı. Yaşanan olayın ardından Ata başrol oynadığı diziden ayrıldı, ancak sonrasında Hümeyra’nın ayrılmasının ardından Avrupa Yakası’na geri döndü.

Engin Günaydın’ın canlandırdığı Burhan Altıntop‘un katılmasıyla çehresini değiştiren Avrupa Yakası, bu saf Anadolu gencinin, bir Nişantaşı beyefendisine evrilme sürecini de nükteli bir şekilde ele aldı. Ancak dizinin tüm bunları yaparken ki en büyük artısı, eğlencesinden ve özgün mizahından zerre ödün vermeyişidir. 6 sezon boyunca ekranlara gelen ve sosyetenin kendine has atmosferini izleyenlerine aktaran Avrupa Yakası, deyim yerindeyse Beyaz Türkleri kendi bildiği yoldan “tiye” almıştır. Ünlü komedyen Cem Yılmaz da final bölümünde Avrupa Yakası’na konuk oldu.

Avrupa Yakası | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: ATV

Yapımcı: Plato Film-Sinan Çetin

Türü: Komedi Dizisi

Yayın Tarihi: 11 Şubat 2004

Bitiş Tarihi: 24 Haziran 2009

Mekan: İstanbul

Bölüm sayısı: 190 bölüm

Sezon Sayısı: 6

Süresi: 90 dakika-73 dakika

Müzik: Cenk Durmazel , Cenk Sarkuş

Başrol: Gülse Birsel, Ata Demirer

Oyuncular: Gazanfer Özcan, Hümeyra, Müşfik Kenter, Gönül Ülkü, Engin Günaydın, Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Bülent Polat, Veysel Diker, Yıldırım Öcek, Yavuz Seçkin, Hale Caneroğlu, Evrim Akın, Vural Çelik, Hasibe Eren, Tolga Çevik, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Binnur Kaya, Hakan Yılmaz, Ömür Arpacı, Rutkay Aziz

Senarist: Gülse Birsel

Yönetmen: Hakan Algül, Jale Atabey

TÜM HABERLER

Avrupa Yakası dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Diziyle ilgili tüm haberleri okumak için tıklayınız…

Avrupa Yakası | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/atvcomtr

Facebook: https://www.facebook.com/atv

Instagram: https://www.instagram.com/atvturkiye/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgc3VJYdM_R8oKGRuXxUbKQ

Resmi internet sayfası: https://www.atv.com.tr/webtv/avrupa-yakasi/bolum

HİKAYESİ

İstanbul’un elit bir semtinde yaşayan Sütçüoğlu ailesinin, içinde bulunduğu durumları konu eden dizi, bir durum komedisi olmakla birlikte, aynı zamanda da eleştiri komedisi olma özelliği taşımaktadır. Tahsin Sütçüoğlu (Gazanfer Özcan) evin babası, İffet Sütçüoğlu (Hümeyra) evin annesi iken, Aslı (Gülse Birsel) ve Volkan (Ata Demirer) ise Sütçüoğlu ailesinin çocuklarıdır. Evin büyük çocuğu olan Aslı, diziye ismini veren Avrupa Yakası dergisinde çalışmaktadır. Evin küçüğü Volkan ise belirli bir iş yapmamakla birlikte genellikle eğlence peşinde koşan, hiç büyümeyen, ailenin şımarık çocuğu rolündedir.

Dizi, Sütçüoğlu ailesi ve etrafında bulunan kişilerin içinde bulundukları durumlardan bol kahkaha çıkarmayı başarmış Türk yapımı bir durum komedisidir. Dizide, toplumdan diziye aktarılmış çok uç karakterler ve absürt olaylarla mevcut durumlara dikkat çekilmiştir. Yerli yapım dizi, yayında olduğu dönemde ciddi bir hayran kitlesine ulaşmış ve günümüzde de unutulmayan diziler arasında yerini almayı başarmıştır.

Avrupa Yakası | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR

Plato Film stüdyolarında çekilen dizi genellikle, Sütçüoğlu ailesinin evi olarak bildiğimiz bir apartman dairesinde geçmektedir. Diğer mekânlardan bazıları ise, Avrupa Yakası Dergisi ofisi, Sütçüoğlu Muhallebicisi ve Sütçüoğlu Apartmanı’dır. Dizinin başlarken ve ara ara Sütçüoğlu Apartmanı olarak göstermiş olduğu kırmızı renkli apartman ise İstanbul’un Şişli semtinde bulunmakta ve dizi sayesinde günümüzde de Sütçüoğlu Apartmanı olarak hafızalara kazınmış bir yapıdır. Dizinin sembolü haline gelen apartmanın gerçek adı ise Antik Konak’tır.

KARAKTERLER

Gazanfer Özcan- Tahsin

Hümeyra- İffet

Müşfik Kenter- Tevfik

Gönül Ülkü Özcan- Hamiyet

Gülse Birsel- Aslı

Ata Demirer- Volkan

Rutkay Aziz- Bülent

Engin Günaydın- Burhan Altıntop

Peker Açıkalın- Gaffur

Levent Üzümcü- Cem

Şenay Gürler- Fatoş

Bülent Polat- Seşu

Veysel Diker- Tacettin

Yıldırım Öcek- Sadettin

Yavuz Seçkin- Sertaç

Hale Caneroğlu- Yaprak

Evrim Akın- Selin

Vural Çelik- Kubilay

Hasibe Eren- Makbule

Tolga Çevik- Sacit

Sarp Apak- Tanrıverdi

Binnur Kaya- Şahika ve Dilber Hala

Hakan Yılmaz- Osman

Ömür Arpacı- Laz Dursun

ETKİLİ SAHNELERİ

İşte Avrupa Yakası dizisinin kahkaha tufanı yaratan anları. Gaffur, Burhan Altıntop’un evine çat kapı ziyarete giderse…

Sezen Aksu, Avrupa Yakası’na konuk olmuş Ata Demirer ile düete imza atmıştı…

Gaffur’un fenomen haline gelen ‘Çakkıdı Dansı’

Cem Yılmaz ile Burhan Altıntop’un milyonları gülme krizine sokan tanışma sahnesi…

JENERİK MÜZİĞİ

Avrupa Yakası’nda rol alan Hale Caneroğlu hafızalara kazınan jenerikteki şarkıyı seslendirdi. Caneroğlu dizinin bazı sahnelerinde şarkılar da söyledi.

TÜM BÖLÜMLER

Youtube ortamında Avrupa Yakası dizisi için resmi bir kanal açıldı. Dizinin yayınlanan tüm bölümlerini bu kanaldan izleyebilirsiniz. Ayrıca özel sahneleri ve kamera arkası görüntüleri de youtube kanalı üzerinden izleyebilirsiniz.