Ana sayfa Dizi Haberleri Aziz dizisi için ani final kararının arkasındaki neden ne?

Aziz dizisi için ani final kararının arkasındaki neden ne?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranlarında yayınlanan ve Hatay’ın Türk yurduna katılmadan önceki dönemini anlatan Aziz dizisi, hem Kurtuluş Savaşı dönemindeki bu özelliği hem de aşk, dram dolu hikayesiyle beğeni toplamıştı. Başrollerinde Murat Yıldırım, Simay Barlas ve Damla Sönmez’in yer aldığı dizinin hatırı sayılır bir izleyici kitlesi var.

Ramazan ayında reytingleri düşen dizinin bir süre sonra toparlamasıyla sezon finali yapıp yapmayacağı merak konusuydu. Dizinin düşen reytingleri ile birlikte Ramazan ayının bitmesinin ardından kanal, ‘final mi, devam mı?’ sorusuna net bir yanıt veremedi uzun süre. Hatta son bir bölüm yayınlanmadan önce herkes için kritik bir hafta geçti.

Dizinin çekilen son bölüm fragmanı, yayına bir kaç gün kala ‘sezon finali’ notuyla yayınlandığında, Aziz izleyicileri de rahat bir nefes aldı. Yeni sezonda tekrar buluşmak üzere veda edildi. Hatay’ın ülke topraklarına katılmasıyla ilgili hikayenin devamını da yeni sezonda izlenecekti. Damla Sönmez’in diziden ayrılmasının ardından Simay Barlas ve Murat Yıldırım partnerliğinde Aziz dizisi 2. sezona hazırlanıyordu.

Hatta geçtiğimiz günlerde Murat Yıldırım’ın ayrıldığı ile ilgili bazı iddialar da ortaya atılmıştı. Ancak oyuncu, hem senarist ile ilgili konuya hem de kendisi hakkındaki iddiaya sosyal medya hesabından açıkça yanıt verdi.

Aziz dizisi için ani final kararının arkasındaki neden ne? 9

Yaz aylarında senarist Eda Tezcan’ın ekipten ayrıldığı, Yıldırım’ın yeni gelen senaristi istemediği ve ayrıldığı şeklinde kimi iddialar öne sürülmüştü. Yıldırım, bu iddiaların hepsini yalanladı. Eylem Canpolat’ın da zaten başka hikaye yazdığı için Aziz dizisinin senaryosunu yazamayacağını belirtti.

Yeni sezonda Aziz dizisinin devam edeceğini de belirten Murat Yıldırım ayrıca “Aziz dizisinin yepyeni ve güçlü bir hikaye ile döneceğinin sözünü verebilirim” diyerek noktayı koydu. Ancak durum ilerleyen süreçte değişti! Arka planda yaşananlar tam olarak netleşmemiş olsa da bir süredir gündeme gelen meseleler, Aziz dizisinin yeni sezonda devam etmeme kararını da etkileme ihtimali yüksek.

İlk sezon sonunda Damla Sönmez’in de ayrılması ile birlikte Aziz ve Efnan’ın kavuşması, mutluluğu bulması ile birlikte hikayede merak unsuru olan bir konu kapanmıştı bir nevi. Hatay’ın Fransız işgalinden kurtularak öz yurduna kavuşma hikayesi de sona yaklaşıyordu.

Dizinin yeni bazı başlangıçlara, izleyicinin merakını arttıracak konulara ihtiyacı vardı. Yeni senaristin Eylem Canpolat olacağı haberi heyecan yaşatmıştı. Zira Canpolat’ın daha önce pek çok sevilen diziyi de yazmış olması, Aziz dizisinin yeni sezonda daha güçlü bir hikaye ile gelişini de müjdeliyordu. Ancak Eylem Canpolat, başka bir dizinin hikayesini yazdığı için Aziz’i yazamayacağı haberi ile gündeme geldi.

Aziz dizisi için ani final kararının arkasındaki neden ne? 10

Yaz sezonunda hem Show TV yönetiminin hem de yapımcı O3 Medya’nın, Aziz’in devamı için çalışmalar yaptıkları tahmin ediliyor. Zira ani final kararının tam da Eylül ayına bir kaç gün kala ortaya çıkması, son ana kadar dizi için herkesin umutlu olduğunu da ortaya koymakta1

Keza başrol Murat Yıldırım’ın da dizinin devamı için verdiği mesaj, ekibi de yüreklendirecek nitelikteydi. Ancak yaz sezonunda Murat Yıldırım’ın yeni hikaye ile ilgili kaygıları kulislerde dillendirilmekteydi. Sezon için kaygıları olduğu anlaşılan oyuncunun, daha güçlü bir şekilde yeni sezona başlanması için katkısını sunmaya çalıştığı da anlaşılıyor.

Fakat görünen o ki iyi niyetli tüm çabalara karşın Aziz dizisi için yapılan hazırlıklar, çalışmalar, yeni sezonda dizinin devamını sağlayacak güçlü bir duruşu getiremedi!

Aziz dizisi için ani final kararının arkasındaki neden ne? 11

İmkansız gibi görünen Efnan ve Aziz’in aşkının hiç beklenmeyen gelişmelerle bir aşk masalına dönmesi, zaten izleyiciyi son derece tatmin eden bir durumdu. 1930’lu yıllarda geçen hikayede, Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılma sürecinin de ilerleyen bölümlerde daha çok konu edilmesi, milli duyguları da harekete geçirdi.

Dizide bu konudaki sürecin de sonlarına gelinmekteydi sezon finalinde. Yeni sezonda bu nedenle çok daha başka ve ilgi çekici bir gidişatla dizi izleyicinin ilgisini çekebilirdi. Anlaşılan o ki kimseyi tatmin edecek bir hikaye ortaya konulamadı!

Simay Barlas ve Murat Yıldırım partnerliği, izleyicinin çok beğendiği bir dizi çiftini ortaya çıkardı. Fakat Aziz dizisinin 2. sezon senaryosunun beğenilmemesi ile birlikte final kararı da hızlı bir şekilde verilerek duyuruldu!

Yeni sezon çekimlerinin başlaması beklenen diziden gelen bu ani haber, izleyicisini çok üzdü. Final yapma fırsatı bile bulunamayan dizi, ne yazık ki ekran yolculuğunu bitirdi! Her ne kadar Simay Barlas ve Murat Yıldırım dizi çifti olarak çok beğenilse de Aziz dizisinin senaryo sıkıntısı sonrası, ikinci sezona devam etme şansı kalmadı!