Ana sayfa Dizi Haberleri Aziz dizisinde Aziz’in atının gerçek hikayesini duyunca gözleriniz yaşaracak!

Aziz dizisinde Aziz’in atının gerçek hikayesini duyunca gözleriniz yaşaracak!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV’de Cuma akşamları yayınlanan Aziz dizisi, hikayesi ve oyunculukları ile dikkat çekmekte. Murat Yıldırım, Damla Sönmez, Simay Barlas, Ahmet Mümtaz Taylan’ın rol aldıkları dizi, ekranın beğenilen yapımları arasında. 1930’larda geçen hikayesinde Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Hatay’daki mücadeleye de yer verilmesi, diziye ayrı bir anlam katıyor.

Diziyi izleyenlerin, ilk bölümden beri zaman zaman görmeye alıştığı bir karakter de Aziz’in atı. Öldü sanılan Aziz’in yıllar sonra sağ salim baba ocağına döndüğü gün, evde satacak bir şey kalmayınca atı Rüzgar’ı satmaları akıllarda kalan bir sahneydi izleyenler için.

Aziz’in atına olan bağlılığını izleyici de biliyor artık. Adem’in araya girerek Kenan’dan atını almasıyla büyük bir sevinç yaşamıştı. Rüzgar’a kavuşan Aziz, zaman zaman çok sevdiği atı ile konuşurken de ikili arasındaki özel bağ ekrandan bile hissediliyor. Dizide azizin gözbebeği atı Rüzgar’ı, Lexuspan isimli bir at oynuyor.

Show TV’nin sitesinde yer alan haberde, Lexuspan ile ilgili bazı bilgiler de verilmekte. Gerçekte bir yarış atı olmak üzere doğmuş olan Lexuspan’ın biraz acıklı da bir hikayesi var.

Aziz dizisinde Aziz'in atının gerçek hikayesini duyunca gözleriniz yaşaracak! 8

Taylık döneminde geçirdiği rahatsızlık yüzünden Lexuspan hiç yarışamamış. Babası Gazi Şampiyonu Pan River olan. Lexuspan, karakteriyle dikkat çeken bir at. İnsanlarla kolay ilişki kurması, çok cesur olup eğitime yatkın olması nedeniyle yarış pistleri yerine dizi setlerinde görev almaya alıyor. Adeta setlerin aranılan isimlerinden birisi haline gelmiş zamanla…

Dizide Aziz’i canlandıran Murat Yıldırım, Lexuspan’la oynadığı sahneler için bir bağ kurabilmek amacıyla çekimlerden önce bol bol vakit geçirmiş onunla. Dizide de atın Murat Yıldırım’a verdiği tepkiler, aralarında güçlü bir bağın kurulduğunun da bir göstergesi.

Aziz dizisinde Aziz'in atının gerçek hikayesini duyunca gözleriniz yaşaracak! 9

Zaman zaman diğer oyunculardan rol de çalan Lexuspan’ın sette en düşkün olduğu kişi ise doğal olarak Murat Yıldırım olmuş. Daha önce birçok kez dizi ve film çekimlerinde yer alan ve dolayısıyla setlere çok alışkın olan Lexuspan’ın Aziz’in setinde de herkesin gözbebeği haline geldiği ifade ediliyor.