Ana sayfa Dizi Haberleri Aziz dizisinde büyük değişim reytinglere yansımadı!

Aziz dizisinde büyük değişim reytinglere yansımadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında izleyicilerle Cuma akşamları buluşmakta olan Aziz dizisinin gelecek sezonda devam edip etmeyeceği henüz netleşmedi. Murat Yıldırım da yaptığı açıklamada ikinci sezon konusunun Mayıs ayında netleşeceğini ifade etti.

Aziz dizisi, sezona çok iyi başlayan bir yapımdı… Cuma akşamları kemik izleyici kitlesini kendisine bağlayan dizinin son haftalarda yaşadığı reyting düşüşü ise ikinci sezon umutlarının azalmasına neden oldu. Ramazan ayının yanı sıra havaların da ısınmaya başlaması ile birlikte dizi hayranlarının televizyondan uzaklaşması birçok yapımın reytinglerinin düşmesine neden oldu.

Aziz dizisi ortalamanın üzerinde oranlar elde eden bir yapımdı ama son 29 Nisan akşamı yayınlanan 23. bölüm ne yazık ki, reytinglerin ortalamanın altına gerilediğini gösteriyor… Yeni bir senarist ile yola devam eden dizinin hikayesinde önemli değişimler bekleniyor. Damla Sönmez’in canlandırdığı Dilruba karakterinin de hikayeye veda etmesinin ardından, dizinin bundan sonra nasıl bir yöne doğru savrulacağı merakla bekleniyor.

23. bölümde Aziz karakterinin milli mücadele kavramı ile daha yoğun şekilde hikayede yer alacağı ve Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılması sürecinin hemen öncesini anlatan hikayenin, milli duyguları ortaya çıkartarak, bu noktadan yürümeye çalışacağı hissiyatı oluştu.

Aziz dizisinin 23. bölümünde Ankara’nın adamı olarak şehre gelen Feridun, Aziz’e yeni bir görev teklif etti. Vatanı için tehlikeli görevlere başlayan Aziz, planlarını adım adım uygularken heyecan dolu gelişmeler yaşandı. Aziz yeni görevi için milletvekilliği adaylığından çekilirken yerini Galip Payidar’a bıraktı.

Bu sırada Aziz’in isteğiyle Milletler Cemiyeti seçim komiserlerinden Henry, Fransızların posta arabasını Galip’in soyduğunu söyledi. Bunun üzerine Galip Payidar’ı tutuklamak üzere harekete geçen Pierre, idare binasının önünde Feridun ile karşılaştı. Seyircinin Feridun olarak tanıdığı bu kişiye Pierre’in Mösyo Milan demesi ise şaşkınlık yarattı. Pierre ile Feridun konuşurken Aziz’in onlara bakıp gülmesi dikkat çekti. Aziz, Pierre’e nasıl bir oyun oynuyor?

Dizinin 6 Mayıs Cuma günü yayınlanması beklenen 24. bölümünde neler olacağı şimdiden merak konusu oldu. Ramazan ayının geride kalması ile birlikte dizinin yeniden eski reytinglerine ulaşıp ulaşamayacağı da merakla beklenen bir başka konu oldu.