Ana sayfa Dizi Haberleri Baba dizisi için alınan final kararı kadar Ay Yapım’ın değişen stratejisi de önem taşıyor!

Baba dizisi için alınan final kararı kadar Ay Yapım’ın değişen stratejisi de önem taşıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ay Yapım imzasını taşıyan Baba dizisi, 2022 yılının başlarında duyurulduğu zaman büyük bir ilgi çekmişti. Çukur’un senaristi Gökhan Horzum’un hikayeyi yazması yine çok etkili bir proje olacağı düşüncesini akla getirmişti.

Tolga Sarıtaş ve Haluk Bilginer gibi iki önemli ismin başrolünde yer almasıyla da Baba dizisinin sezonun en iddialı yapımlarının başında gösterildi. Tabii ki 15 Şubat 2022 tarihinde ilk bölümü yayınlanan dizi için ortaya konulan büyük beklenti gerçekleşmedi. Dizi ilk sezonunda ortalamanın üzerinde reytingler alarak iyi bir görüntü çizdi. Ancak ilk başta beklenen sezonun en başarılı yapımları arasına katılması beklentisi pek de karşılanamadı.

Baba dizisini ayağa kaldırmak için ikinci sezon başında hem yeni oyuncular kadroya dahil edildi hem de hikaye baştan aşağıya değiştirildi. Bu adımlarla dizinin ikinci sezonda daha etkili olması beklenirken, tam tersi gerçekleşti. Dizinin hayranları ilk sezonun tadını bile alamadıklarını belirterek, değişen hikaye düzenine adapte olamadı. Reytinglerin düşmesi ile birlikte Ay Yapım tarafından da 30. bölümde final olacağı bilgisinin duyurulması hayranları çok üzdü.

Ancak Baba dizisinin bu noktaya kadar gelmesi bile önemli bir gelişme. Hem Show TV bu süreçte iyi sınav verdi hem de dizinin ekibi moral bozmadan işlerini yapmaya devam etti. Baba dizisi için geriye sadece 5 bölüm kaldığını ve 30. bölüm ile birlikte dizinin Aralık sonunda yayından kalkacağını belirtelim.

Baba dizisi için alınan final kararı kadar Ay Yapım'ın değişen stratejisi de önem taşıyor! 8

Ay Yapım’ın bu durumu Baba dizisinin instagram hesabından duyurması ve öncesinde dizinin final olacağına yönelik basına bilgi sızmaması da dikkat çekti. Yapımcılar ve yapım ekipleri basına bilgi sızması durumundan rahatsız. Bazı haberlerin önden verilmesi hem planları bozabiliyor hem de kalan bölümlere ilgiyi azaltabiliyor.

Baba dizisi için Ay Yapım, izleyicilere teşekkür eden bir paylaşım ile bunu bizzat duyurunca daha doğru bir tablo ortaya çıktı.
Dizinin hayranlarına teşekkür edildi ve iyi bir final için de ekibe 5 bölümlük süre tanınmış olduğu ortaya çıktı.

İşte o açıklama: “15 şubat 2022 tarihinde ilk bölümüyle ekranlara gelen Baba projemiz, 30. bölümüyle Aralık ayı sorunda serüvenini noktalayacak. Bizi seven ve takip eden tüm seyircilerimize teşekkür ederiz.”

Ay Yapım ve Show TV’nin Baba dizisi için izleyiciyi önden ve doğru şekilde bilgilendirmesi, ekibe iyi bir final için şans tanıması doğru kararlar olarak alkış aldı.

Baba dizisi için alınan final kararı kadar Ay Yapım'ın değişen stratejisi de önem taşıyor! 9