Ana sayfa Sağlık Haberleri Bağırsak sağlığı neden önemli? 2. beyin denilen bağırsak sağlığı nasıl korunur? Uzm Dr. Atilla Bektaş anlatıyor…

Bağırsak sağlığı neden önemli? 2. beyin denilen bağırsak sağlığı nasıl korunur? Uzm Dr. Atilla Bektaş anlatıyor…

tarafından zk zk

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan İyi Ki Varsın programında bağırsak sağlığı konusu gündeme geldi.

İç Hastalıkları Uzm. Dr. Atilla Bektaş, bağırsak sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bektaş, 2. beyin olarak adlandırılan bağırsaklarda 100 trilyon bakteri olduğunu ifade etti.

Atilla Bektaş, bu sayının yüzde 80’inin faydalı bakteriler olduğunu anlatarak dengenin korunmasının önemli olduğunu ve denge bozulduğunda mide-bağırsak hastalıkları ve başka hastalıklara da zemin hazırladığını belirtti.

Uzm. Dr. Bektaş, bağırsakları korumak için neler yapılması gerektiğini de anlattı. Bektaş, dost bakterileri çoğaltmak için düzenli spor, beslenme tarzı, probiyotik-prebiyetik içerikli kefir, yoğurt, tarhana, turşu gibi gıdaların tüketilmesinin çoğaltılması gerektiğini anlattı.

Alkol, işlenmiş hazır gıda, gıdalardaki kalıntılar, katkı maddeleri, mide koruyucu ilaçlarının fazla kullanılmasının bağırsaktaki bakteri dengesinin bozulmasına sebep olduğunu belirtti.

Atilla Bektaş, özellikle bakliyat, meyve sebze, tam tahıl gıdaların tüketilmesi gerektiğini belirterek hormonsuz, antibiyotiksiz ortamlarda yetişen hayvanlar ve ilaçlamanın fazla olmadığı tarım ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Konuyla ilgili detaylar videoda…