Ana sayfa Dizi Haberleri Baraj dizisinin final kararının özeti, kendi ayağına sıktı!

Baraj dizisinin final kararının özeti, kendi ayağına sıktı!

tarafından ker_def

TelevziyonGazetesi.com / Özel Analiz – Televizyon ekranında Baraj dizisi kadar izleyiciyi şaşırtan çok az dizi vardır… İlk iki bölümü geçen yıl Mart ayında yayınlandığında çok beğenilmişti. Ancak araya giren pandemi nedeniyle dizi durduruldu. Eylül ayında yeniden izleyicilerle buluşmaya başlayan Baraj, bu kadar aradan sonra ilk iki bölümün hatırına az bir izleyiciyi ekrana taşıyabildi.

İyi bir kadrosu ve dikkat çeken bir hikayesi bulunan dizi 1977 yılında Türkan Şoray ile Tarık Akan’ı buluşturan aynı isimli Yeşilçam filminden esinlenilerek ortaya çıkartıldı… Aslında çok başarılı olması beklenen bir diziydi ama Eylül ayında ekrana geldiğinde izleyiciler bazı konularda rahatsızlık yaşadı.

Hikaye öyle savaş ilerliyordu ki, herkes şaşkına dönmüştü. Bir de anlatım dili ve kurgusu izleyicileri cezbetmiyordu. Ne zaman ki anlatım diline müdahale edildi ve sırlar da bir bir ortaya çıkmaya başladı, işte o zaman Baraj dizisi yeniden doğdu.

Biran Damla Yılmaz, Feyyaz Duman, Burak Yörük, Sumru Yavrucuk dörtlüsünün sırtladığı dizi, yapılan değişimin ardından bir de hikayenin de daha heyecanlı hale gelmesi ile çok sevildi. Hatta bir ara rakip diziler yokken birinci bile olan Baraj, yüksek reytingler alarak çok iyi çıkış yaptı. Adeta ipten dönen, neredeyse final yapacak durumdayken, zirveye çıkan bir yapım oldu…

Gizem Karaca’nın da katıldığı 17. bölümden sonra ise diziye bir haller oldu… Entrika noktasında Yasak Elma’yı taklit eder duruma gelen Baraj dizisinde asıl sorun şuydu… İzleyiciler bu diziyi bir dram yapımı olarak seyrediyordu. Ancak Yasak Elma’yı izleyenler bu entrikaları bir absürt komedi kıvamında kabul ediyor.

Yani Baraj dizisi entrika sosunda Yasak Elma’ya rakip olayım derken, adeta kendi ayağına sıktı. Haliyle senaryo yoldan çıkınca ve her bölüm yüksek reytingler için izleyicileri bile çıldırtan adımlar atılınca da büyü bozuldu…

Şimdiye kadar 33 bölümü yayınlanan Baraj, 6 bölüm sonra final yaparak veda edecek. Daha önce Gizem Karaca da bu sezon final olacağını ima etmişti ama net bir ifade kullanmamıştı. Fox TV, dizinin gelecek sezon bu haliyle devam edemeyeceğini görerek final kararı aldı.