Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaros Hayreddin ile birlikte sadece TRT1’in tarihi dizilerinde yer alan ünlü bir isim var, farkında mısınız?

Barbaros Hayreddin ile birlikte sadece TRT1’in tarihi dizilerinde yer alan ünlü bir isim var, farkında mısınız?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Barbaros Hayreddin dizisiyle birlikte Bahadır Yenişehirlioğlu, TRT1’in kadrolu tarihi dizi oyuncusu gibi oldu! Asıl mesleği avukatlık olan ve hukuk öğrenimi gören Bahadır Yenişehirlioğlu, 1962 yılında Manisa’da dünyaya geldi. Roman türünde eserler de yazan Yenişehirlioğlu, ayrıca dizi oyuncusu olarak da setlerde yer alıyor.

2014 yılından itibaren oyunculuğa atılan Yenişehirlioğlu, 2016-2017 sezonunda yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında isimli dizideki performansı ile dikkatleri üzerine çekti. Ardından ise TRT1 ekranında 5 sezon devam eden Payitaht Abdülhamid dizisinin en önemli isimlerinden birisi oldu.

Tahsin Paşa karakteri ile 2017-2021 yılları arasında TRT1 ekranında her hafta izleyicilerin karşısına çıkan oyuncu, ardından da geçen sezon büyük beklentilerle yayınlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde Derviş karakterini canlandırdı.

Barbaros Hayreddin ile birlikte sadece TRT1'in tarihi dizilerinde yer alan ünlü bir isim var, farkında mısınız? 7

2022-2023 sezonunda ise oyuncuyu yine aynı karakter ile bu sefer konsepti değiştirilerek izleyici karşısına çıkan Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisinde izliyoruz. Oyuncunun 2014 yılından bu yana içinde bulunduğu tüm yapımlar TRT1 ekranında yayınlandı. Bu nedenle de Yenişehirlioğlu, kamu yayıncısının kadrolu oyuncusu gibi bir imaja da sahip.

Cuma akşamları yayınlanmakta olan Barbaros Hayreddin dizisinde Derviş Kaptan olarak izlemekte olduğumuz oyuncunun değişen imajı da büyük ilgi çekti.

Bahadır Yenişehirlioğlu, dizi hakkında şunları söyledi: “TRT’nin çok önemli bir projesi bu. Uluslararası boyutta bir iş. Hem fiziki mekanları hem oyuncu kalitesi, kostümler, bütün aparatlar açısından muhteşem bir iş bekliyor seyircileri. Gerçeğe uygun olması ve birebir olması açısından büyük özveriler veriliyor. Bire bir kalyonlar ve Türkiye’de hiç olmayan havuzlar inşa edildi.”

Dizinin çekimlerinin yapıldığı platonun Hollywood standartlarında olduğunu da anlatan ünlü oyuncu, bu sezon yeni bir Barbaros hikayesi ile izleyici karşısına çıktıklarını anlattı.

Diğer tarihi dizilerle kıyaslanmayacak bir iş yaptıklarını anlatan Bahadır Yenişehirlioğlu, heyecanlı ve seyirciyi daima merakta bırakacak bir projenin içinde olduklarını ifade etti.

Sette çok eğlenceli ve yoğun bir set ortamı olduğunu anlatan oyuncu, senaryonun da muhteşem olduğunu sözlerine ekledi.