Ana sayfa Dizi Fragmanları Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisinin ilk bölüm öncesi fragman ile heyecan arttı!

Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisinin ilk bölüm öncesi fragman ile heyecan arttı!

tarafından ker_def

TRT 1’den fenomen bir yapım daha: Barbaros Hayreddin-Sultanın Fermanı… Kapudan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’ nın hayatının anlatıldığı dizi Barbaros Hayreddin-Sultanın Fermanı, 23 Aralık Cuma akşamı saat 20.00’de ekran yolculuğuna başlıyor…

Güçlü oyuncu kadrosuyla öne çıkan dizinin yönetmen koltuğunda Berat Özdoğan’ın oturuyor. Senaryosunu ise Zülküf Yücel kaleme alıyor. ‘’Barbaros Hayreddin – Sultanın Fermanı‘’ dizisinde; Tolgahan Sayışman, Timur Acar, Ufuk Özkan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Arif Pişkin, Melisa Döngel gibi önemli isimler rol alıyor.

23 Aralık Cuma akşamı saat 20.00’de TRT 1 ‘de ekran serüvenine başlayacak olan Barbaros Hayreddin-Sultanın Fermanı’nın 1. Bölümünün konusu şöyle: Kanuni Sultan Süleyman, Barbaros Hayreddin’ e Roma ‘nın fethedilmesine destek olması için bir görev verir. Frenklilerin içlerine casus sokmasını söyler. Bu vazifesinden önce de, Cezayir de kendine vekil atamasını ve ailesiyle beraber artık Payitahta yerleşmesini ister.

Osmanlı Donanması Kaptan-ı Deryası Kemankeş Paşa’ya Sultan’ın Hayreddin ile görüştüğü haberi gelir. Kemankeş bu görüşmeden dolayı şüpheye düşer. Acaba Sultan neden Barbaros Hayreddin ile görüşmek istemiştir?

Kral Şarlken ve Kral François de Roma’nın başına geçebilmek için rekabet halindedirler. Papa, Barbaros Hayreddin’i kim yakalarsa onun Kutsal Roma İmparatoru olacağını söyler. Andrea Doria, Barbaros Hayreddin’i yenebilecek tek kişidir. İkisi de Amiral Andrea Doria’yı hizmetlerine almak istemektedir, bunun için para bulmaları lazımdır. Ama bu o kadar kolay değildir.

Barbaros Hayreddin hemen bir casusluk teşkilatı kurmak için harekete geçer. Hem Kral Şarlken hem de Hayreddin birbirilerinden habersiz, farklı amaçlarla Mia de Luna’dan yardım isteyecektir.

izinin oyuncu kadrosunda ayrıca yer alan diğer isimler şöyle: “Hasan Küçüktekin, Başak Daşman, Ceren Soylu, Gökhan Gencebay, Deniz Çom, Gurur Aydoğan, İlkay Kayku, Yılmaz Bayraktar, Duygu Gürcan, Halil İbrahim Kurum, Gizem Aydın, Ercüment Fidan, Sibel Kasapoğlu, Demirhan Demircioğlu, Yaşar Aydınoğlu, Yiğit Arda Tan, Revma Çolak.”