Ana sayfa Dizi Haberleri Barbaroslar dizisi ikinci kez sıkıntıya düştü, reytinglerden gelen sinyal hiç iyi değil!

Barbaroslar dizisi ikinci kez sıkıntıya düştü, reytinglerden gelen sinyal hiç iyi değil!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Hazırlıklarına dizinin yayınlanmasından tam bir yıl önce başlanan ve bugüne kadar da çok özel çalışmalar yürütülen Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin reytinglerde yeniden sorun yaşamaya başladığını gözlemliyoruz.

Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe’yi başrolde buluşturan dizinin ekrana iyi başladığını ama sonrasında bir düşüş yaşadığını gördük. Fakat üst üste atılan adımlar, senaryodaki değişimler ve yeni isimlerle güçlenen hikaye yeniden toparlanmıştı.

Barbaroslar dizisindeki bu toparlanma süreci devam ederken, 10 Şubat Perşembe akşamı yayınlanan 19. bölümün reyting sonuçları hiç de iyiye işaret değil. Etkili bir atmosfer oluşturulan dizinin çekim kalitesi ve oyunculuk performansı konusunda söylenebilecek bir olumsuzluk yok. Ancak hikaye konusunda ilk başta beklentilerin çok yüksek olmasının getirdiği bir sıkıntı var.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin senaryo konusundaki sıkıntısı bir kez daha reytinglere yansıdı. 19. bölümde ciddi bir düşüş yaşandı… İzleyici ilgisinin azalması bir sıkıntı ama asıl büyük sıkıntı bunun tüm izleyici kategorilerinde gerçekleşmesi. Tüm kişiler kategorisinde günü altıncı olarak tamamlayan dizi, AB’de dördüncülük ve ABC1’de de beşincilik elde etti.

Artık en çok izlenen ilk iki diziden birisi olma şansı kalmayan Barbaroslar dizisi, yeniden toparlanma yaşamazsa bu gidişatın sonu iyi görünmüyor.

Yüksek bütçeli bir yapım olması nedeniyle daha da düşük reytingler gelmesi durumunda TRT1’in projeyi devam ettirme konusunda bir tereddüt yaşaması bekleniyor… Barbaroslar dizisi özel bir yapım ve büyük de emek harcandı. Ancak dizinin izleyicilerde beklenen karşılığı bulmadığı gerçeği de ortada.

Barbaroslar dizisinin 17 Şubat Perşembe günü 20. yeni bölümü yayınlanacak. Yeni bölümde göz yaşartıcı anlar izleyeceksiniz. Ulaş Tuna Astepe’nin canlandırdığı Hızır karakteri yara aldı ve ölüm tehlikesi belirdi. Tabii ki başroller ölmez kuralı bu yapımda da kendisini gösterecektir.