Ana sayfa Sosyal Medya Barbaroslar dizisinin sıkıntısı izleyicilere eleştiri oldu!

Barbaroslar dizisinin sıkıntısı izleyicilere eleştiri oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında perşembe akşamları yayınlanmakta olan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde ilk 3 bölüm yayınlandı. Dizi hayranları yoğun bir ilgi gösterdikleri yapım ile ilgili çok sayıda olumlu yorumda bulundu.

Sosyal medyada Ulaş Tuna Astepe ve Engin Altan Düzyatan’ın başrollerinde yer aldığı dizi için binlerce paylaşım yapıldı. Dizinin aksiyon dolu sahneleri ile izleyicileri bir hayli etkilediği de yorumlardan anlaşılıyor. Ancak sıradan bir dizi izleyicisinin bile dikkatinden kaçmayan bir sorun, Barbaroslar dizisinin en büyük sıkıntısını da ortaya koyuyor.

Türkiye’de özellikle deniz sahnelerinin çekimi konusunda bir tecrübe eksikliği olduğu net. Bu yüzden de yabancı ekiplerin desteği alınarak deniz sahnelerinin çok kaliteli olması için büyük çaba sarf edildi.

Fakat izleyicilerin eleştirilerine bakıldığında en çok da bu sahneler için olumsuz ifadeler görebilirsiniz. Özellikle şehir ortamındaki sahneleri çok beğenen izleyiciler, deniz sahnelerini ise aynı profesyonellikte bulmadıklarını belirtiyorlar.

Barbaroslar dizisinin sıkıntısı izleyicilere eleştiri oldu! 7

Gemilerin sabit kalışı, karaya oturmuş gibi bir izlenim veriyor… Denizlerdeki aksiyon sahnelerinin de az olması dizinin ruhuna pek uygun bulunmuyor… Efektler ile durumu kurtarmaya çalışan dizi ekibinin deniz sahneleri sıkıntısı eleştirilerin en başında yer alıyor.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı aslında Akdeniz’in Türk gölü haline geldiği bir dönemi anlatıyor. Yani dizi deniz konsepti üzerine kurgulanmış bir yapım.

Fakat deniz sahneleri daha kaliteli ve daha doğal görünmeli. Efektler ile bir yere kadar kurtarabilen dizinin teknik ekibi, deniz sahnelerinde daha yaratıcı olmalı… Birçok dizi hayranı şehir sahnelerinde çok etkileyici bir görüntünün sergilendiğini ama deniz sahnelerinin yeterince profesyonel olmadığını düşünüyor.

Sosyal medyaya yansıyan bu eleştiriler de dizinin ekibinin neye daha çok önem vermesi gerektiğine ışık tutuyor.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi 7 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00’da dördüncü bölümü ile izleyicilerin karşısına çıkacak.