Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Başak Gümülcinelioğlu, kadın hakları için 1960’lı yılların ruhuyla bütünleşti!

Başak Gümülcinelioğlu, kadın hakları için 1960’lı yılların ruhuyla bütünleşti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 24 ünlü kadının 1940 yılından günümüze birbirinden farklı kostümlerle giyerek sahneye çıktıkları organizasyona, Başak Gümülcinelioğlu da katıldı… Sen Çal Kapımı dizisiyle dikkatleri üzerine çeken güzel oyuncu, son dönemde ise Yargı dizisindeki rolüyle çok konuşuluyor.

Pazar akşamları Kanal D ekranında yayınlanan yargı dizisinde Hakim Neva karakterini canlandıran oyuncuya, hayranlarından da büyük ilgi var. Güzelliğinin yanı sıra yetenekleriyle de takipçilerinin kalbini çalan oyuncu, son dönemin iyi kariyer çıkışı yapan kadın oyuncularından birisi olmayı başardı.

Başak Gümülcinelioğlu, Yargı dizisindeki rolünden fırsat bulunca 24 ünlü kadın ile birlikte üniversite öğrencilerinin eğitimlerine destek olmak amacıyla yapılan etkinlikte yer aldı.

Başak Gümülcinelioğlu, kadın hakları için 1960'lı yılların ruhuyla bütünleşti! 7

Oyuncu, 1960’lı yılların kostümünü giydi ve bu dönemin ruhuna da kendisinin çok iyi uyduğunu belirtti. İlk kadın avukat olan Süreyya Ağaoğlu’nu temsil eden Başak Gümülcinelioğlu, karanlık dönemlerde kadınların aydınlığa çıkması için mücadele eden bu tarihi kişiliği canlandırmaktan gurur duydu.

Kadınlar için hukuk eğitimini Türkiye’de gerçekleştiren Süreyya Ağaoğlu’nun çalışmalarını bu etkinlik sayesinde öğrendiğini anlatan oyuncu, şöyle konuştu.

“Bu karanlık dönemlerde bir kadın bunu başarabiliyor ise, benim için de çok büyük bir yol gösterici oldu. Aynı zamanda bu gücü bana hissettirdiği için çok onur duydum. Umuyorum kadın ya da erkek diye ayırmadan, insan olarak baktığımız, aydınlık günlerimiz olur.”