Ana sayfa Sosyal Medya Nilperi Şahinkaya, annesinin İran’daki acı hikayesini dizi ya da film yapmak istiyor!

Nilperi Şahinkaya, annesinin İran’daki acı hikayesini dizi ya da film yapmak istiyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başarılı oyunculuğu ile rol aldığı projelerde dikkat çeken bir isim Nilperi Şahinkaya. Cesur rolleri başarıyla canlandıran, oyunculuk mesleğinde canlandırdığı her karakterle beğeni toplayan Şahinkaya, annesinin genç yaşlarda başına gelen bir olayı dizi yapma projesi olduğunu ilk kez anlattı.

Nilperi Şahinkaya, babasının büyükelçi olması nedeniyle 1988 yılında Senegal’in başkenti Dakar’da dünyaya gelmiş bir kişi. Bu sayede de pek çok ülkeyi görme ve yaşama şansına erişmiş. Dışa açık kişiliği, özgür tavırları ile tanınan oyuncu, sosyal medyada da yaptığı paylaşımlarla kişiliğini ortaya koymakta.

Yetenekli oyuncu, dijital platform BluTV için çekilen Aynen Aynen’de Kerem Bürsin ile rol almaya devam ediyor. Ayrıca ekrana son olarak da Yasak Elma dizisiyle gelmişti. Şu sıralar Cem Yılmaz’ın merakla beklenen Netflix dizisi Erşan Kuneri’de de rol aldı oyuncu. Ayrıca, Nasıl Fenomen Oldum isimli dijital diziyle de gündeme geldi.

İşini severek yaptığını her fırsatta dile getiren Nilperi Şahinkaya, “Sevdiğim işi yapmak en büyük motivasyonum. Zorluklar böylece gözüme daha hafif gözüküyor” diye konuşuyor.

Şahinkaya, geçtiğimiz günlerde Kadının Eseri isimle Fox TV programına konuk oldu. Programda kendisiyle ilgili hiç bilinmeyen bir hikayeyi de ilk kez aktardı. Annesinin ilham verici bir hikayesi bulunduğunu anlatan Nilperi Şahinkaya, bu hikayeyi bir filme veya diziye çekmek istediğini söyledi.

Nilperi Şahinkaya, annesinin İran'daki acı hikayesini dizi ya da film yapmak istiyor! 7

Çok küçük yaşlarında bir İranlı ile evlenen ve sonrasında 3 yıl ülkede hapiste kalan annesinin hikayesini ‘Bu Dağın Adı İran’ isimli bir kitapta anlatmak isteyen oyuncu, ayrıca bu hikayenin film ya da dizi versiyonunda ise annesini oynama niyetinde.

Nilperi Şahinkaya, annesinin hikayesini ve hedefini şöyle anlatıyor: “Annem 20 yaşındayken İranlı bir beyefendiyle evlenmiş ve böylece şeriat döneminde İran’a gitmiş. Eşini askere almışlar ve dolayısıyla annem Türkiye’ye geri gelmek istemiş fakat eşi annemin pasaportunu yok ettiği için 3 sene orada hapis kalmış. Oradan kaçma mücadelesini anlatıyor kitap.

Kadınların küçük görüldüğü bir yerde mücadele vermiş ve bir şekilde kaçmış gelmiş. Kitabın adı da ‘Bu Dağın Ardı İran’. Güzelce senaryolaştırıp, annemi canlandırmayı çok isterim.”