Ana sayfa Dizi Haberleri Behzat Ç. sanki korku tüneli! İzleyiciler şok üstüne şok yaşıyor!

Behzat Ç. sanki korku tüneli! İzleyiciler şok üstüne şok yaşıyor!

tarafından ker_def

Behzat Ç. dizisinin yeni bölümleri şaşırtıcı şekilde korkutucu bir tablo sergileyerek ilerliyor!

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Behat Ç., ekranda yayınlandığı ilk döneminde müthiş bir ilgi görmüştü. Ancak o dönemde dizide verilen mesajların izleyicilere ne kadar geçtiği pek de anlaşılamamıştı.

Dizide paralel devlet yapılanması ile ilgili verilen mesajlar 15 Temmuz 2016 hain FETÖ kalkışmasının ardından daha da net anlaşılmaya başlandı. Şimdi yeni sezonu BluTV’de ekrana gelen Behzat Ç.’nin bölümleri izleyicileri bambaşka bir dünyanın içine sürüklüyor.

Dizide paralel devlet yapılanmasına yönelik mesajlar FETÖ’yü akla getiriyordu. Birkaç bölüm önce ortaya çıkan Ercüment Çözer ve Memduh Başgan’ın yerini kimin yanı?

Bu yapıya karşı duran ve çakarlı araçlarla dolaşan, devlet bürokrasisinin önemli koltuklarını dolduran yeni yapı neyin nesi?

Dizideki olaylar, kişiler, hikayeler bir kurgunun ürünü. Ancak izleyiciler biliyor ki, tüm bu kurgu içinde günümüze yönelik mesajlar da verilmekte.

Behzat Ç. 6. bölümde bir müsteşarın yakını aracılığı ile ihalelerin nasıl dağıltıldığına yönelik kurgusal hikayeler ekrana geldi. İzleyicisi ise kurgusal bu hikayelerin gerçek olma durumunu aklına getirerek gördükleri karşısında adeta şoke oldu.

Zira Behzat Ç. başına geçen birçok izleyici bu hikayelerin gerçek olaylara yönelik göndermeler içerdiği fikrine de sahip… Müsteşarın ihaleleri yakınları aracılığı ile mafyaya dağıtması, paralel yapının bu durumdan zarar görmesi ve bu yeni yapının ne olduğunu anlamaya çalışması, yeni yapının devlet kademelerindeki kişilerden oluşması gibi son bölümlerde verilen mesajlar izleyicileri adeta bir korku tüneline çekmekte.

Behzat Ç. sanki korku tüneli! İzleyiciler şok üstüne şok yaşıyor! 9

Elbette ki Behzat Ç. dizisindeki birçok konu hikayeden ibaren. Ama izleyiciler her hikayeden bir gerçeklik çıkarttığı için Behzat Ç. bu kadar büyük ilgi görmüştü ve görmeye de devam ediyor.

Ercüment Çözer ve Memduh Başgan kime hizmet ediyor?

Çakarlı arabalarla dolaşan devlet bürokrasisindeki yapılanma neye gönderme yapıyor?

Siyaset ile mafyanın iç içe durumu, rantın her şeyin önüne geçmiş olması, ayrıca büyük hesapların arka planı diziyi daha da ilginç hale getirmekte…

Behzat Ç. sanki korku tüneli! İzleyiciler şok üstüne şok yaşıyor! 10

Şimdi akıllardaki bir başka nokta da şu.. 6. bölümde ihaleleri dağıtan müsteşar ve aracı konumdaki yakını meselesine dikkat çekelim… Ercüment Çözer ve Memduh Başgan bu müsteşar yakınını alıkoyuyor, işkence yapıyor ve yalan makinasına sokuyor… Ancak bu kişi kime hizmet ettiğini açıklamıyor. Yani sırları saklıyor. Peki hangi insan böyle bir işkence karşısında ölmeyi göze alıp sırları saklar. Bu nasıl bir eğitim ve dirayettir…

Behzat Ç. sanki korku tüneli! İzleyiciler şok üstüne şok yaşıyor! 11

İzleyiciler sıradan bir aracının böyle bir dirayeti sergilenmesi karşısında şoke oldu. Sıradan birisi bile böyle eğitimli ise bu yapının etkinliği ve gücü ne kadar büyüktür, izleyici bu noktaya takılı kaldı.

Behzat Ç. dizisi her geçen hafta bambaşka bir yere doğru gidiyor ama BluTV başına geçenler biraz da korkarak izliyor.

7.bölüm fragmanı yayınlandı ve bu korku tünelinin ne kadar karanlık olduğuna yönelik önemli mesajlar verildi.

İşte o görüntüler: