Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Bensu Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Bensu Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Bensu Soral, 23 Mart 1991 tarihinde Bursa’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Bensu Soral
Doğum Tarihi: 23 Mart 1991
Doğum Yeri: Bursa
Boyu: 1.73 m.
Kilosu:  55 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Yeşil
Eşi: Hakan Baş
Kardeşleri: Hande Soral, Bedirhan Soral
Instagram: https://www.instagram.com/bensusoral/
Evcil Hayvanları: Kedileri ve köpeği var.

Bensu Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Bursa İnegöl’de doğup büyüdü. Bir ablası bir de ikiz erkek kardeşi var. Babasının mobilya mağazası var, annesi ise ev hanımı. 2018 yılında iş insanı Hakan Baş ile evlendi. Çiftin çocuğu yok. “Babamın sesi güzeldir, annem çok güzel resim yapar. Birbirlerine karşı saygıları ve aşkları hiç bitmedi.”

Çocukluk yılları: Küçükken ressam olmak istiyordu. Lisede çok başarılı bir öğrenciydi. Üniversite sınavına üç ay kala Güzel Sanatlar Bölümü’nde okumak istediğine karar verdi. Dershaneyi bırakıp çizim kursuna başladı, İstanbul’a, ablasının yanına gitti ve bir yıl bir atölyede çizim eğitimi aldım. “Ablama çocukken çok saygılı davranırdık. Sadece şarkıcılık oynardık. Ama erkek kardeşim Bedirhan ile futbol maçı bile yapardık. Birbirimize karşı acımasızdık ve bundan zevk alırdık.”

Eğitim hayatı: İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde eğitimini tamamladı.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi? Aklında oyunculuk yoktu. Ablası Hande Soral’ın çalışma temposunu gördükçe kesinlikle ayak uyduramayacağını düşünüyordu. “Ablam oyuncu olduğu için çevremde çok fazla yönetmen, yapımcı ve oyuncu vardı. Beni bir dizide ya da filmde oynatmak istediklerini söylüyorlardı hep. Oyuncuların ne kadar çok çalıştıklarını gördüğüm için yıllarca uzak durdum oyunculuktan. Önem Günal, ablamın menajeri oldu. Benim de ajansa ve ilk işim olan ‘Yol Ayrımı’ dizisine girmem için ikna etti. Başlayınca bu iş çok hoşuma gitti. Teklifler geldikçe de denemek istedim. İyi ki denemişim, oyunculuğu çok sevdim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2012 yılında ‘Yol Ayrımı’  dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘İçerde’ dizisinde canlandırdığı ‘Melek Yıldız’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendini rahat, genç ve minimal biri olarak tanımlıyor. Aynı zamanda çok inatçı.“Beni uzaktan ketum, snob görenler olabilir ama tanışınca öyle olmadığımı anlıyorlar. Yeni tanıştığım insanlara karşı önyargılı olmayıp çok sıcak yaklaşırım. Hayvan sever ve hümanistim. Rahatım. İçim dışım bir. Karşımdakine hissettiğim her şeyi açıkça söylerim. Sanırım burcumun özelliği (Koç Burcu), biri kötü bir şey yaptığında hemen onu hayatımdan çıkarıyorum. Yaşadığımız güzel şeyleri de unutup sadece kötü şeyleri hatırlıyorum. Bu yüzden de hiç acı çekmiyorum. Kısaca benim dünüm yok, anım ve yarınım var.

Kişisel gelişim: Her yeni projeye başlarken muhakkak eğitim alıp kendini geliştirmeye çalışıyor yoksa, yerinde sayacağını başarılı olabileceğini düşünmüyor. “Amacım hep bir adım ileri gitmek. Şan dersleri de aldım ama bir projede şarkı söylemek dışında, öyle sahneye çıkmayı düşünmüyorum.”

Bensu Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Bir insanı en güzel yapan şeyin ‘güzel bakmak’ olduğunu düşünüyor. “Beni güzel bulan insanlar da bende bunu görüyor olabilirler yani onlara bakışımdaki samimiyeti hissettiklerini düşünüyorum.”

Sette nasıl birisi? Sette enerjisini en çok düşüren şey beklemek. “Tam tersi; hiç durmadan çalıştığımda enerjim yükselir.”

Mutluluk kaynağı: Eşine olan aşkı en büyük mutluluk kaynağı. “Hakan ile farklı mesleklerde olduğumuz için birbirimizi besleyecek çok fazla konu oluyor. O çok özel bir insan. Böyle bir karaktere, ruha aşık olmamak mümkün değildi. 10 yıl sonra da umarım en az bugünkü kadar mutlu oluruz.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan/ Organize İşler: Sazan Sarmalı

Aşka bakışı: “Aşk dünyanın en güzel ve en iyileştirici duygusu bence. Hayatın temelinde de kesinlikle aşkın olduğuna inanıyorum. Ben doya doya yaşıyorum aşkı. Tüm motivasyonum o. Kadın ve erkek arasında her zaman saygı olmalı. Ne kadar samimi olunursa olunsun, o saygıdan iki taraf da kesinlikle ödün vermemeli.”

Hayata bakışı: Her zaman mantığıyla hareket ediyor. Hayatını etkileyecek bir durumla karşılaşırsa, günlerce düşünüyor. Aynı zamanda da kaderci. “Başıma kötü bir şey gelse bile, ‘Hayırlısı bu, evren bana yardım etti’ diye düşünüyorum. Acayip Pollyanna’yım. Bu da hayatı kolaylaştırıyor.”

İş hayatına bakışı: İçindeki oyuncuyu açığa çıkarmak için, bol bol gözlem yapıyor. “Gözlem yapmanın oyunculuğa pozitif anlamda etkisi olduğunu düşünüyorum. Çok fazla yabancı film ve dizi izliyorum, o da eğitici oluyordur herhalde. En önemlisi de oyunculuk eğitimi almaya devam ediyorum. Set ortamında, oyunculuğunu çok sevdiğim usta oyuncularla karşılıklı oynadığım sahneler en heyecanlandığım anlar. Bir de eşimden zaman zaman sete gelen sürpriz jestler tabii.

Kariyer planı: Yaşadığı sürece oyunculuk yapmaya devam etmek istiyor. “Ama bundan 10 yıl sonrasını bırakın, 10 gün sonrası için bile plan yapmıyorum. Zamana, duruma, şartlara ve ruh halime göre her şey olabilir. Kariyerim hakkında aldığım en iyi tavsiye: ‘Her zaman doğru insanlarla, kaliteli işler yap.’”

Gelecek Hayali: Amerika’da yaşamayı çok istiyor. “Hayallerimi gerçekleştirip oyunculukta kendimi kanıtladıktan sonra New York’a yerleşmeyi ve bir ayağımın da burada olmasını hayal ediyorum. Dünyayı dolaşmak en büyük isteğim.”

Erkekte çekicilik kriteri: Erkekte de kadında da en önem verdiği şey bakışlar. Gözlerini kaçıran insanlarla konuşmaktan rahatsız oluyor. O’nun için bir erkeği çekici kılan özellikler ise gözlerinin içine bakarak konuşması ve zekası.

Bensu Soral Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En ilginç özelliği? “Hayatımda ısırmak yoktur. Muzu, elmayı dahi kopararak yerim.”

Hobisi:  Uzun yıllardır motor kullanıyor. “Erkek kardeşim de küçüklüğünden beri motor kullandığı için iyice alıştırmıştı beni. Güzel havalarda her yere motorla gidiyorum. İstanbul gibi bir yerde çok tehlikeli ama ulaşım açısından en dertsizi kesinlikle motor.”

Fobisi: Yükseklik korkusu.

Evde ne yapar? Çok fazla takıntılı titiz ve inanılmaz derecede düzenli. Her sabah 05.00’te kalkar kahvaltı-kahve ritüelini gerçekleştikten sonra sete gitmeyecekse muhakkak bir saat yürüyüşe çıkar. Ardından spora gider. Akşamüstü de saat 16.00-17.00 arası şekerleme yapar. Çok üzgün olduğunda ise neşelenmek için, yüksek sesle müzik eşliğinde dans etmeyi seviyor. Mutfakla da arası iyi, en güzel yaptığı yemek, zeytinyağlı dolma. “Mesela bir galaya katılacağım ve çok acelem var. Hazırlanırken evi dağıtıyorum. O evi eski haline getirmeden asla çıkamam. Bir kirli bardak bile kalsa, üzerimde tuvaletle o bardağı yıkar, evden öyle çıkarım. Bu da beni yoruyor. Bir de diyelim sağ elimi yanlışlıkla bir yere çarptım, sol elimi de çarparım. Sağ kulağım kaşınırsa ardından sol kulağımı da kaşırım. Sanki uğursuzluk gelecek gibi hissediyorum. Çevremdekiler bana ‘Garipsin’ derler. Sanırım biraz öyleyim.”

Makyajla arası nasıl? Çok fazla makyajı kendisine yakıştırmıyor. O yüzden makyaj yapmayı sevmiyor gereken zamanlarda ise doğal olmaya dikkat ediyor. “Allıkta şeftali tonlarını tercih ediyorum. Ruj için narçiçeği rengini kendime yakıştırıyorum. O da sade makyajıma renk katıyor. Far, eyeliner ve göz kalemi ise hiçbir zaman kullanmıyorum.”

Hangi filmden etkilendi? Hayatı boyunca izlemekten bıkmayacağı film; Cameron Diaz’ın ‘Holiday’ filmi. “Çünkü çok pozitif bir film.”

Modayı takip ediyor mu? Modayı takip etmekten ziyade, farklı parçaları doğru kombinlemeyi seviyor. Stilini ise, rahat, genç ve minimal olarak tanımlıyor. “Uzun, bol kazaklar ve uzun çizmeler kış aylarında en sık giydiğim şeyler.”

Asla vazgeçmeyecekleri? Bir tek sevdiklerinden vazgeçemez.

Stil ikonu kim? Kate Moss’un stiline bayılıyor.

Neye para harcar? Her sezon mutlaka takı ve ayakkabıya para harcıyor. “Marka takıntım yok. Tasarımını beğendiğim çanta ve ayakkabıları markasına bakmadan alıyorum.”

En sevmediği özelliği? Unutkan oluşu.

En sevdiği özelliği? Çok düzenli ve disiplinli olması.

En çok neye sinirlenir? Yalana tahammülü yok.

DİZİLERİ

2012-Yol Ayrımı /Ayşe

2013/2014-Vicdan /Müge

2014-Boynu Bükükler/Miray

2015-Tatlı Küçük Yalancılar /Aslı

2016/2017-İçerde /Melek Yıldız

FİLMLERİ

2019 -Organize İşler: Sazan Sarmalı /Nazlı Noyan

2020- Drunk on Love / Maryam

ÖDÜLLERİ

2015-42.Pantene Altın Kelebek Ödülleri /Pantene Yıldızı Parlayanlar