Ana sayfa Dizi Haberleri Benzersiz kurgu ve kendine has diliyle Dünya Hali dizisi TRT1’de farkını hissettirecek!

Benzersiz kurgu ve kendine has diliyle Dünya Hali dizisi TRT1’de farkını hissettirecek!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yeni sezonun iddialı dizileri için hazırlıklar sürürken, son dönemde bir klasik haline gelen absürt komedi çalışmalarına yenisi eklendi… Tutunamayanlar ve Tövbeler Olsun dizilerinin ardından TRT1 yeni sezonda Dünya Halini komedi arayan izleyiciler için ekrana getiriyor.

Pelin Abay ile Caner Şahin’in başrollerinde yer aldığı dizinin diğer başrol oyuncusu ise Tolga Tekin… Selin Hasar, Ayfer Tokatlı, Mert Denizmen, Mekin Sezer, Naşit Özcan, Dünya Hali dizisinin kadrosunda bulunan diğer isimlere olarak öne çıktı. Dizinin ilk bölümünü 28 Temmuz Çarşamba akşamı saat 20.00’da izleyebilirsiniz. Peki Dünya Hali hangi konularda öne çıkıyor?

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu yeni dizinin farklı bir dil ve kurgu ile geldiğini ve ekranda absürt komedi arayanların beğenisini kazanacağını düşünüyor.

Güleroğlu, yazdığı değerlendirme yazısında şu noktalara dikkat çekti: “Adından sıkça söz ettirmeyi başaran TRT 1 ekranlarındaki dizilerin izleyiciye hitap etme gücünü her geçen gün daha da artırdığı malum. ES Film imzalı ‘Barbaroslar’ gibi tarihi yansıtan dev yapımların yanı sıra ‘Seksenler’ misali yıllara meydan okuyan işleri de bünyesinde barındıran TRT 1 şimdilerde keyifle izlenen dizilerine bir yenisi daha eklemek üzere… ‘‘Dünya Hali”!

Neden Film yapımcılığındaki dizinin tanıtımını dikkate aldığımızda öne çıkan özelliği, izleyiciye ‘farklı hikâye’ sunma iddiası oluyor ilk etapta.

Geçtiğimiz günlerde çekimleri başlayan ve tanıtımı yayınlanan dizinin bu iddiasını destekleyense, benzersiz kurgusu ve kendine has komedi diliyle ekranların yeni eğlencesi olma hedefi.

Konusu keyifli bir komedi için gereken özelliklere sahip. Bu sayede klişeler ya da bazı benzeşmeler olsa bile özgün yorumlamalarla bertaraf edilebilir. Caner Şahin de Sinan rolüne çok uygun düşmüş. Tanıtımda bile gayet mizahi ve sempatik duruyordu. Kadronun geri kalanları da sevilen ve buradaki mizahi akışa uyum sağlama yeteneğinde isimler zaten.”