Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Berk Erçer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Berk Erçer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Berk Erçer, 9 Kasım 1983 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu ve fotoğrafçı.

Adı: Berk Erçer
Doğum Tarihi: 9 Kasım 1983
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.80 m.
Kilosu: 73 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/ercerberk/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Berk Erçer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Eğitim hayatı: Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım ve Fotoğraf Bölümü’nden mezun oldu.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi? Ortaokul ve lise döneminde tiyatroyla ilgiliydi. Üniversite zamanında kısa filmler çekti. Fakat sonrasında kamera önüne doğru kaymaya başladı. Aynı zamanda profesyonel bir fotoğrafçı, oyunculuğa adım atsa da bu zevkinden vazgeçmedi.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Doktorlar’ dizisinde canlandırdığı ‘Güney Aydoğdu’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisinde canlandırdığı ‘Mişa’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

İş hayatına bakışı: Rol ayrımı yapmıyor. Oyunculuğun eğitimden çok yetenek gerektirdiğini düşünüyor. “Rol, roldür; başı, sonu olmaz. Bir karakteri oynarken seyirciyi ikna edebiliyorsam; ne mutlu bana! Bana göre oyunculuk; yetenek gerektiren bir ikna etme sanatı. Tabii ki yaptığınız her işin eğitimini almak size bir artı değer katacaktır. O yüzden yetenekli olmak ve beraberinde eğitim almak gerekir. Oyuncuda, başrol oynadıktan sonra ego artması gibi bir şey söz konusu olamaz. Oyunculukta egoyu moda zannedenler var.”

Kariyer planı: Özelikle kurgudan ziyade gerçeğe dayalı hikâyeleri her zaman daha ilgi çekici buluyor. ” Bugüne kadar yer aldığım projelerin hepsi birbirinden güzel ve keyifli işlerdi. Her projeden ayrı kazanımlarım, deneyimlerim oldu. Bu süreç tabii ki en çok kendimi geliştirebilmeme olanak sağladı. Proje seçiminde farklı farklı karakterleri tercih ediyorum. ”

Berk Erçer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kadında çekicilik kriteri: Yaratıcı kadınları çekici buluyor. “Yarın kime, nasıl birine gönlüm kayar onu bilemem ama her şeyden önce gerçek bir kimlik olmasını dilerim. Hayatıma girebilecek bir kadın kesinlikle yaratıcı olmalı.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyada sadece instagramı aktif olarak kullanıyor. “Günümüzün şartları bizi dijital bir dünyaya hapsettiği için bundan uzaklaşabilmek ya da bu düzenin dışında bir hayat sürmek pek mümkün olmuyor. Bense Instagram haricinde herhangi bir sosyal mecrada yokum.”

Modayı takip ediyor mu? Kendine yakışanı giymeyi tercih ediyor. “Gardırobumun olmazsa olmazı, kesinlikle tek renk , düz , baskısız açık veya geniş yakalı tişörtlerim. Aksesuar olarak kemerlerim ve saatlerim tam anlamıyla olmazsa olmazımdır. Saatte ise su geçirmez asker yeşili ‘G-shock’lar tercihimdir.  Ben klasik giyinen biri değilim, günlük yaşantımda gerekmedikçe takım elbise tercih etmem. Kendi giyim tarzıma ve zevkime en yakın bulduğum kişi kesinlikle Kıvanç Tatlıtuğ’dur. Tek kelimeyle seçimleri ve aksesuarları kusursuz.”

DİZİLERİ

2018/ 2019 Mehmetçik Kut’ül Amare / Halil Kut

2018- Gülizar/ Tuğrul

2015- Bedel / Ali

2014- Medcezir/ Sinan Enveroğlu

2014- Kurt Seyit ve Şura / Mişa

2013/2014- Kayıp/ Mahir Eray

2008- Doktorlar/ Güney Aydoğdu