Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bir Annenin Günahı dizisindeki şarkının ismi Zolf, İranlı Mohsen Namjoo söylüyor!

Bir Annenin Günahı dizisindeki şarkının ismi Zolf, İranlı Mohsen Namjoo söylüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında yakında izleyicilerle buluşacak olan Bir Annenin Günahı isimli dizinin ilk fragmanında müzik çok dikkat çekti. Birçok kişi de bu şarkıyı google’da aramak durumunda kaldı. Aslında dizi için özel olarak Limon Yapım’ın sahibi Hayri Aslan’ın seçtiği de ortaya çıktı.

Özge Özberk, Musa Uzunlar, Mert Yazıcıoğlu ve Simay Barlas’ın başrollerinde yer aldığı Bir Annenin Günahı, Filipinler’de çok sevilen bir diziden uyarlandı… Dizinin fragmanında büyük dikkat çeken İranlı müzisyen Mohsen Namjoo, bir anda popüler oldu. Birçok kişi de Zolf isimli bu şarkı sayesinde müzisyeni tanıdı…

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu şarkıyı köşe yazısında detaylı şekilde anlattı. Koloğlu, şu detayı verdi: “Hafızı- Şirazi’nin gazeli. 14’üncü yüzyıldan İranlı şair. Gazelin öncüsü olduğu yazıyor.”

İranlı müzisyen Mohsen Namjoo ise Türkiye’de birçok konser veren bir isim. Çok geniş bir müzik yelpazesi bulunan müzisyen hakkında detaylı bilgileri Sina Koloğlu, köşesinde şu ifadelerle okuyucularına sundu:

“Kanal D’nin yeni dizisi ‘Bir Annenin Günahı’nın fragmanındaki müzik. İranlı müzisyen Mohsen Namjoo… Şarkının adı ‘Zolf’. Hafızı- Şirazi’nin gazeli. 14’üncü yüzyıldan İranlı şair. Gazelin öncüsü olduğu yazıyor. Mohsen ülkemizde çok konser verdi. Samimi bir itiraf: Kendisini bu vesileyle tanıdım. Müziği o kadar geniş yelpazede ki…

Setar saza benzeyen üç telli Pers kökenli bir çalgı ile çıkılan, çok sesli müzikle bütünleşen bir müzik hikayesi onunki. Mutlaka albümlerini dinleyin. Peki kimin aklına gelmiş? Limon yapım sahibi Hayri Aslan bizzat kendisi istemiş. Umarım dizinin de müzikleri böyle özenli ve farklı tınılarda olur. Ne çok özlemişiz ‘ stüdyo ortamı üretilen kemanlı’ jeneriklerin dışında bir sesi!