Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Annenin Günahı dizisi başlamadan tüyleri diken diken etti! Google’da o ismi aradılar

Bir Annenin Günahı dizisi başlamadan tüyleri diken diken etti! Google’da o ismi aradılar

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Kanal D’nin hazırlıkları süren yeni dizisi Bir Annenin Günahı, geçtiğimiz hafta ekrana gelen ilk tanıtımıyla tüyleri adeta diken diken etti. Özge Özberk, Mert Yazıcıoğlu ve Musa Uzunlar’ın başrollerinde yer aldıkları dizi, hikayesiyle merak ettirirken, müzikleri ise dinleyen herkesin içine işledi adeta! İnsanın içini yakacak hikayesi, müzikle de birleşince, izleyenlerin dikkatini çeken bir durum oluştu.

Tanıtımda bir üniversite öğrencisi olan Mert Yazıcıoğlu’nu gördük.  Okulun kapısına doğru ilerlerken arka fonda çalan müziğin yürek burkan, insanın içini acıtan tonlaması, izleyenlerin dikkatinden kaçmadı. Pek çok kişi google’da arama yaparak bu sesin kime ait olduğunu anlamaya çalıştı.

Şarkı Türkçe değildi, söyleyen de yabancı bir şarkıcıydı. Bir Annenin Günahı dizisi daha başlamadan müziğiyle izleyenleri derinden yakalamayı başarmış gibi görünüyor. Limon Film’in yapımcılığını üstlendiği dizinin tanıtımındaki müzisyen İranlı bir isim.

O’nu zaten tanıyanlar, müziğini duyunca hemen tanıdılar ama bilmeyenler için de google’daki aramalarda karşılarına çıkan isim Mohsen Namjoo oldu. Bir kaç kez Türkiye’ye de gelen ve İstanbul’u çok beğendiğini, burada yaşamak isteyeceğini de röportajlarında söyleyen Namjoo, Zolf isimli şarkısıyla Bir Annenin Günahı dizisine dikkatleri çekerken kendisini tanımayanlar için de bir fırsat oldu bu durum.

İranlı Müzisyen Mohsen Namjo, “İranlı Bob Dylan” olarak anılmakta. Setar sanatçısı, söz yazarı, şarkıcı ve müzik bilimcisi, 42 Yaşındaki sanatçı geleneksel İran ezgilerini caz, blues ve rock ile harmanlayarak müziğe acem-blues gibi bir tür kazandırdı ve bu türün ilk örneklerini sundu. Tüm dünyada büyük dikkat çeken bir müzisyen aslında.

İşte Bir Annenin Günahı 1. tanıtımı:

Mohsen Namjoo’nun Bir Annenin Günahı dizisinde kullanılan şarkısının ismi Zolf… Youtube’daki videoyu izleyenler, alttaki yorumlarda pek çok kişinin bu müziği Bir Annenin Günahı dizisinde duyup geldiklerini söylediklerini görebilir. Bilenler biliyor ama bilmeyenler de bu yanık sese hayran oldular.

İşte o şarkının tamamı:

Bu arada Bir Annenin Günahı dizisinin Filipinler’de reyting rekorları kıran “A Mother’s Guilt” dizisinden uyarlama olduğunu da hatırlatalım. Başrollerini Özge Özberk, Musa Uzunlar, Emre Kınay, Mert Yazıcıoğlu, Simay Barlas ve Pamir Pekin’in oynadığı dizinin henüz hangi tarihte ekranda olacağı ise kesinleşmedi.

Mohsen Namjoo kimdir? İşte detaylar…

İran’ın Razavi Horasan Eyaletine bağlı, ağırlıklı olarak Türkmen ve Fars yerleşimi olan ve adını Sufi bir şairden alan Torbat Cam’da doğmuş. Doğum tarihi 1976. Erken yaştan itibaren müziğin yanı sıra edebiyata da ilgi gösteren Namjoo, 12 yaşından itibaren müzik eğitimi görmüş ve 1994 yılında müzik eğitimine Tahran Üniversitesi’nde devam etmek için Tahran’a taşınmış. Üniversitenin enstrüman eğitimini zorunlu tutması karşısında, o zamanki maddi gücünün ancak bir setar (üç telli bir yerel çalgı) almaya yettiği bilgisi ya gerçek ya da internette dolaşan bir efsane.

Bir Annenin Günahı dizisi başlamadan tüyleri diken diken etti! Google'da o ismi aradılar 7

Kendi sitesinde “klasik Fars şiirinin rock, blues ve caz gibi Batı müziği formları ile bir birleşimi” olarak tanımlanan müziğine Tahran Üniversitesi’nde yer bulamayan Namjoo, 2003 yılında yaptığı amatör kayıtlar ve Tahran’da verdiği konserlerle bir yandan geniş bir dinleyici topluluğuna ulaşırken, bir yandan da geleneksel şiire ve müziğe müdahaleleri nedeniyle olumsuz tepkilerle karşılaşmış. 2006 yılında Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde yaptığı konser, bunu izleyen radyo söyleşisi ve İran’ın alternatif müzik dünyasını konu edinen Sound of Silence (Sessizliğin Sesi) belgeselinde yer almasıyla birlikte uluslararası alanda da dikkatleri üzerine çeken Namjoo, 2007 yılında ilk profesyonel albümü Toranj’ı İran’da yayınlamış. Namjoo, 2009 yılında Shams (Şems) adlı şarkısında Kuran’ın bir suresinden alıntı yaptığı iddiasıyla gıyabında 5 yıl hapse mahkum olduysa da davadan önce 2008 yılında İran halkından özür dilediği bilinmekte.

2008’de ilk solo ABD turnesini gerçekleştiren Namjoo, Stanford Üniversitesi’nin konuk sanatçı programına kabul edildiği 2010 yılından bu yana ABD’de yaşıyor. Namjoo’nun 2009’da İtalya’da kaydedilen Oy albümünden bu yana (Şems şarkısı bu albümde yer alıyor) yayınlanan albümleri arasında 2011’de A Minor’le birlikte Useless Kisses ve 2014 yılında son albümü Trust the Tangerine Peel yer alıyor. Namjoo’nun bundan başka Strange Times (2010) adlı bir single’ı ve iki konser kaydı bulunmakta.