Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Zamanlar Kıbrıs için hatalı karardan nihayet dönüldü

Bir Zamanlar Kıbrıs için hatalı karardan nihayet dönüldü

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi, geçtiğimiz sezonun en başarılı yapımlarından birisi olarak öne çıktı. İlk başladığında çok iyi reytingler alan dizi, sonrasında biraz düşüş yaşasa da anlattığı hikaye noktasında çok önemli bir proje oldu.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin ilk sezonu çok başarılı geçti. Oyuncular çok iyi performanslar sergiledi ve Kıbrıs Türk halkının yaşadığı büyük zulüm ekranda izleyicileri de derinden etkiledi. Ahmet Kural, Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu, Devrim Saltoğlu ve Gülper Özdemir’in başrollerinde yer aldığı dizinin ikinci sezonu için de ekip Ağustos sonunda Kıbrıs’ta buluşacak.

Yeni sezonda 120 dakika olarak çekilecek olan bölümler de merakla bekleniyor. Dizi ekibinin en büyük sıkıntısı ise yaz sıcakları oldu. İnci olarak izlediğimiz Pelin Karahan, kendilerini en çok sıcakların zorladığını söylemişti. Dizinin tüm ekibi de aynı konudan şikayetçi. Bir de yaz sıcaklarında başlayacak olan çekimler, ekibi iyice zorlayacak.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre bu sorunu çözmek adına yer değişikliğinin düşünüldüğü ortaya çıktı. Osman Taşçı’nın yönetmen koltuğunda oturduğu Bir Zamanlar Kıbrıs’ın ikinci sezonunun Ayvalık’ta çekilmesi için araştırmalar yapıldı.

Kıbrıs’taki yüksek sıcaklar nedeniyle bu düşünce ortaya atıldı. Ancak yapılan çalışmalar bir sonuca ulaşmadı ve Ayvalık düşüncesi bir fikir olarak ortada kaldı. Yaz sıcakları için ekibin sette önlemler aldığı da gelen bilgiler arasında.

Çekimlerin Ayvalık’a taşınması konusunun kapanmış olması iyi bir gelişme oldu. Zira bu dizisi Kıbrıs havasını, ortamını yansıttığı için çok ilgi görüyor. Şayet yer değişiliği yaşansaydı izleyiciler bunu yadırgayabilir ve aynı duygusal iklim yaşatılamayabilirdi.

Kıbrıs’ta çekimlere devam kararı dizi adına iyi bir gelişme olarak görülüyor. Senaristler Başar Başaran ve Emre Özdur’un işi ikinci sezonda biraz daha zor olacak. Çünkü bölümler uzuyor ve hikayenin de izleyicileri sıkmaması için temposu yüksek ve anlatım dili de izleyicileri yormayacak şekilde olmalı. Bunu sağlamak da o kadar kolay değil ve senaristler ekstra mesai yapmak durumunda kalacak. Dizinin ikinci sezonunun Eylül sonunda izleyicilerle buluşması bekleniyor.