Ana sayfa Dizi Haberleri Birce Akalay, yeni dizisi Mezarlık’ın yayın tarihini açıkladı!

Birce Akalay, yeni dizisi Mezarlık’ın yayın tarihini açıkladı!

tarafından kadir kadir

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Birce Akalay, geçtiğimiz yıl sezona Fox TV’de yayınlanan Son Yaz dizisiyle ekranlara gelmişti. Dizinin erken final yapmasından sonra televizyon ekranlarından uzak kalan başarılı oyuncu yeni dizisinin heyecanını yaşıyor.

Netflix için çekilen, başrolde Olgun Toker ile birlikte komiser karakterini canlandıracak Birce Akalay’ın kamera karşısına geçtiği dizinin çekimleri tamamlandı. Senaryosunu Özden Uçar ve Onur Böber tarafından yazılan Mezarlık dizisinde Türkiye’nin kanayan yarası olan kadın cinayetlerine dikkat çekilecek. Dizide ayrıca Şehsuvar Aktaş, Berna Öztürk de oyuncu kadrosu arasında yer alıyor.

Birce Akalay, yeni dizisi Mezarlık’ın yayın tarihini açıkladı! 7
Oyuncu Birce Akalay, önceki gün Ritz Carlton Otel’in 8 Mart Dünya Kadınlar günü için düzenlenen yemeğin çıkışında muhabirlerin merak ettikleri soruları cevapladı. Yazın yayınlanacak dizileri hatırlatıldığında Akalay, “Mezarlık dizisini yeni bitirdik. Nisan ayında Netflix’te yayınlanacak. Kuş Uçuşu ise Haziran’da yine Netflix’te izleyiciyle buluşacak. Mezarlık’ta kadın cinayetlerini işleyeceğiz, kriminal bir iş” diyerek hem projeyle hem de yayın tarihiyle ilgili bilgi verdi.

Oyuncunun bu sezon için hayranlarına ikinci dizi sürprizi ise Kuş Uçuşu isimli proje olacak. Netflix’te Haziran ayında yayınlanması planlanan dizide başrolleri Birce Akalay, Miray Daner, İbrahim Çelikkol ve İrem Sak paylaşıyor. Ay Yapım imzalı dizide kuşak çatışması, yani X kuşağı ve Z kuşağı çatışmaları anlatılıyor.

Dizinin senaryosunu Kiralık Aşk, Ufak Tefek Cinayetler ve Aşk 101 dizilerinden de aşina olduğumuz başarılı senarist Meriç Acemi yaparken yönetmen koltuğunda ise Deniz Yorulmazer oturuyor.