Ana sayfa TV Programları BluTV’de Hizbullah gerçeğini anlatan belgesel!

BluTV’de Hizbullah gerçeğini anlatan belgesel!

tarafından ker_def

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV’nin büyük beğeni toplayan belgesel serisi ‘Operasyon’, 90’lı yılların en büyük terör örgütü Hizbullah’ın işlendiği bölümle bugün BluTV’de izleyicilerle buluşuyor. Dönemin tanıkları ve araştırmacılarının birinci ağızdan bilgilerini paylaştıkları ‘Operasyon: Hizbullah’, Türkiye tarihini derinden sarsan bir gerçeğe ışık tutuyor.

Editörlüğünü Ahmet Canbaz’ın yaptığı, yönetmenliğini ise Hakan Çakır’ın üstlendiği, ilk bölümünde Türk-Yunan savaşının eşiğine sürükleyen Kardak krizini mercek altına alan belgesel serisi ‘Operasyon’, çok konuşulacak yeni bölümüyle bugün BluTV’deki yerini alıyor. ‘Operasyon: Hizbullah’ta 1990’lı yıllarda Türkiye’de akıl almaz işkenceler ve cinayetlerle tanınan Hizbullah terör örgütünün iç yüzüne ışık tutuluyor.

Belgesel serisinin Hizbullah adlı ikinci bölümünde “Herkesi dehşete düşüren bu cinayetlerin arkasındaki gerçek neydi?”, “Mezar evler nasıldı?”, “Kimden destek alıyorlardı?”, “Güvenlik güçlerini bile hayrete düşüren bu gizliliğin nedeni neydi?”, “PKK’ya alternatif olarak desteklendiği doğru mu?” gibi kilit sorular yanıt buluyor.

Sürecin en yakın tanıklarından olan dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ilk defa mezar evlere giren usta gazeteci Rıdvan Akar ve kameraman Atilla Alicikoğlu, konu hakkında uzman isimler gazeteci İlhami Işık, Hizbullah davası avukatı Sıdkı Zilan ve akademisyen Nail Elhan ile haberlerden takip edilen tüm gerçeklerin derinliklerine inerek izleyenlerle kan donduran argümanları paylaşıyor.

Yapımcılığını Demir Medya’nın üstlendiği ‘Operasyon’, Hizbullah bölümüyle bugün BluTV’de yayında…