Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Boncuk Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Boncuk Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Boncuk Yılmaz, 13 Mayıs 1981 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Boncuk Yılmaz
Doğum Tarihi: 13 Mayıs 1981
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.65 m.
Kilosu: 57 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Koyu Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Eşi: Fethi Kantarcı
Çocuğu: Kılıç Ali Kantarcı
Kardeşleri: Tuncay Yılmaz, Yasemin Yılmaz
Instagram: https://www.instagram.com/boncukyilmaz/

Boncuk Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Asıl adı Boncuk Makbule Yılmaz.  2013 tarihinde kendisi gibi oyuncu olan Fethi Kantarcı ile evlendi, çiftin Kılıç Ali adında bir oğlu var. “Ailenin tekne kazıntısıyım. İki kardeşin üzerine hiç hesapta yokken çıkagelmişim. Neredeyse torun sahibi olacak yaştayken ‘oyuncak’ gibi gelmişim onlara. Kocaman gözlerimi de görünce ‘Boncuk gibi, boncuk gözlü’ derken bu isme karar vermişler. Babamın seçimi olmuş. İlkokul dönemindeki çocuklar acımasız olur ama adımla hiç alay edilmedi. Çocukluğumdan beri adımı hep sevdim, başka bir isimle kendimi hayal edemiyorum.”

Çocukluk yılları: Çocukluk ve gençlik yılları güzel geçti. “Gençlik ve üniversite yıllarımı mutlulukla anıyorum. Tabii o yaşlarda insanın kafası biraz karışık oluyor. Hayaller daha hızlı yön değiştirebiliyor. Benim de birçok hayalim vardı ama kararsızlık yaşıyordum. Tüm o gelgitler, tümüyle konsantre olabileceğiniz yere çarptığınız anda bitiyor. Oyunculuğun benim üzerimde bıraktığı etki bu oldu. İletişim Fakültesini tercih etme sebebim, görünenin arkasında olup bitene yani kamera arkasına merak duymamdı.”

Eğitim hayatı: Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Eskişehir-İstanbul arasında yaptığı bir tren yolculuğu hayatının akışını değiştirdi. Kompartımanın penceresinden dışarıyı seyrederken adının Ahmet Uluçay olduğunu sonradan öğreneceği bir adam yanına gelir ve kendini tanıtır. ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ adında bir film çekeceğini ve o filmin kadın karakteri Nihal’i canlandırmasını teklif eder. “Şanslıyım ki başladığım yerde herhangi bir yönetmen değil, Ahmet Uluçay vardı. Onu tanıdıktan sonra tereddüt etmeyi bıraktım, hikâyesine bir yerinden dâhil olduğum için kendisine minnet duydum. Ömrümün sonuna kadar taşıyacağım bir minnet hem de. Trende tanışmamız şans mı, kader mi bilmiyorum ama insanoğlunun hayatında böyle anlar var. O anlarda verdiğimiz kararlar, hayatın kalanını şekillendirebiliyor. Tercihim aksi yönde olsaydı ve başka bir yoldan gitseydim, o yol da yine buraya varır mıydı, bilinmez. ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’, ilk olarak İstanbul Film Festivali’nde izleyici karşısına çıktı. Ben de kendimi ilk defa perdede o gün izledim. Büyük bir heyecan duydum. Hatta endişe, merak! Zaten bu his bir daha da geçmedi. Hâlâ kendimi izlerken huzursuz oluyorum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Sessiz Gece’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Haneler’ programında canlandırdığı ‘Pınar’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Hayatında tesadüflerin etkisi çok fazla. “Genelde tesadüfler gelir, beni bulur. Hayatım düz gitmez. Önümden on taksi geçse ben gidip en enteresan olanına binerim. Hem iyi, hem de kötü anlamda. Hani kan çeker derler ya, olmayacak ne varsa beni bulur hayatta.”

İlk sinema filmi: Ahmet Uluçay / Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak

Aşka bakışı: “Şimdiki ilişkiler eskisi gibi değil’ diyenlere inanmıyorum. Yeni kuşaktan evli olup da 10 yıldır mutlu mesut ilişkilerini sürdüren tanıdıklarım var. Kimse ayrılırım diye evlenmiyor. Ben de evliyim ve dileğim bir yastıkta kocamak.”

İş hayatına bakışı: ‘Sıla’ dizisi ile dizi sektöründeki popülaritesi arttı,  televizyonun getirdiği popülerlik hayatında çok şey değiştirmedi. “Sektöre hemen giriş yapmadım aslında. Okulum devam ediyordu ve öncelik okuldaydı. Mezun olduktan sonra ‘Sessiz Gece’, ‘Kızlar Yurdu’ geldi, ardından ‘Sıla’da rol aldım. Televizyon oyunculuğunun sonuçlarından biri popülarite. Hayatımı etkiledi ama değişiklik olmadı. ‘Kızlar Yurdu’nda görme engelli bir öğrenciyi, ardından da ‘Sıla’ da bir aşiret kızını canlandırdım. Başarılı bir iş ise oyuncu o karakterle hatırda kalabilir. Ancak karakterlerin oyuncuya yapıştığını düşünmüyorum.”

Boncuk Yılmaz Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: Rol aldığı filmler; ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ ve ‘Kaygı’ pek çok ödül aldı. Rol seçimi yaparken farklı karakterlere hayat vermeyi tercih ediyor. “Rol aldığım filmlerin uluslararası festivallerden ödülle dönmesi benim adıma oldukça sevindirici olmuştu. Oğlum doğduğu zaman setlerden biraz uzak kalmıştım. Çünkü oğlumu kendim büyütmek istedim. Gelinen noktada sinemanın bir prestij merkezi olduğunu düşünürsek sinemaya geri dönmeyi çok istiyorum.”

Gelecek Hayali: “Tabii ki hayallerim ve hedeflerim var. Ama keskin köşeli planlarım yok. Kendi çizimlerimin yer alacağı bir kitap projem var. ‘Dünyanın en yalnız kızının maceraları’ üzerine hikâyelerin yer alacağı bir kitap, mizahi bir dilde yazılmış günlükler niteliğinde olacak.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2017/2021- Çukur / Saadet

2013 – Bir Yastıkta / Şifa

2011 – Mazi Kalbimde Yaradır / Nalan

2009 – Haneler / Pınar

2006 /2008– Sıla / Narin

2006 – Kızlar Yurdu / Boncuk

2005 – Sessiz Gece

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Kader Postası

2017 – Kaygı / Anne

2004 – Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak / Nihal

ÖDÜLLERİ

2004 – 6. SİYAD Türk Sineması Ödülleri / Umut Veren Genç Kadın Oyuncu / Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak