Ana sayfa Dizi Haberleri Netflix’te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisinin ismi bile bir tepkinin eseri gibi!

Netflix’te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisinin ismi bile bir tepkinin eseri gibi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisi son dönemde o kadar çok konuşuluyor ki, dünyanın birçok ülkesinden izleyenleri fazlasıyla etkileyen bir proje olduğunu görebilirsiniz. Sosyal medyada Zeytin Ağacı dizisini izleyen ve bu hikayede anlatılan dostluğu kendi hayatları ile özdeşleştiren birçok izleyici var.

İnsanın dostları ile ayakta kalabileceğinin alt mesajını de veren dizinin ismi ilk olarak Another Self olarak tarif edilmişti. Birçok kişi de diziyi Another Self olarak biliyordu. Ancak, Netflix’te yayınlandığında Zeytin Ağacı ismi de çok beğenildi. Bunun altında yatan neden ise zeytin ağaçlarına yönelik olarak son yıllarda Türkiye’de yaşanan değersizleştirme politikasına çıkıyor.

300 yıldan fazla süre yaşayabilen ve bazı ağaçların bin yaşında olduğu bilinen zeytin ağaçları Akdeniz coğrafyasının en önemli bereketlerinden birisi olarak biliniyor. Türkiye’de de birçok bölgede yetişen zeytin ağaçlarının maden faaliyetleri nedeniyle zarar görmesine yol açan kanunlar sebebiyle de toplumda bir farkındalık oluşmuş durumda.

Zeytin ağaçlarını korumak gerekliliğinin bilincinde olan vatandaşların isyanlarının Netflix’te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisinin ismiyle daha da bir anlam kazandığını söyleyebiliriz.

Dizinin dünyanın birçok ülkesinde yayınlanması ve büyük bir gündem yaratmasının yanı sıra, zeytin ağacı ile dostluk ve arkadaşlığın öneminin de özdeşleştirilmesi de dizinin alt mesajlarından birisi.

Netflix'te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisinin ismi bile bir tepkinin eseri gibi! 7

Uzun süre Another Self olarak tarif edilen dizinin isminin Zeytin Ağacı olarak değiştirilmesinin altında, vatandaşların zeytin ağaçlarına yönelik olarak son yıllarda yaşanan sorunlara gösterdiği tepkinin de yansıması olabilir.

Her ne şeklide düşünülmüş olursa olsun, Zeytin Ağacı dizisi ile birlikte dünyanın gözü bir kez daha Türk dizi sektörüne döndü. Çok anlamlı bir hikaye ve çok anlamlı bir isim ile bu dizinin Türkiye’deki siyasi ortama bir mesaj vermeye çabasını da gündeme getirdiğini söylemek gerekiyor.