Ana sayfa Dizi Haberleri Zeytin Ağacı dizisi, hiçbir Türk dizisinin başaramadığını başardı!

Zeytin Ağacı dizisi, hiçbir Türk dizisinin başaramadığını başardı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix Türkiye için geçtiğimiz yaz Ayvalık’ta çekilen Zeytin Ağacı dizisi, izleyenleri etkileyen bir yapım oldu. Uzun yıllardır dostlukları süren 3 kız arkadaştan birinin kansere yakalanması sonrası İstanbul’dan Ayvalık’a yerleşmesiyle başlayan hikaye, duygulara dokunan bir dizi olarak çok sevildi.

28 Ağustos’ta izleyici ile buluşan dizi, Netflix’in dikkat çeken yapımları arasına girdi kısa sürede. Başrollerinde Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Murat Boz, Rıza Kocaoğlu, Fırat Tanış, Boncuk Yılmaz, Füsun Demirel ile Serkan Altunorak’ın yer aldığı dizi, dijital platformda hiçbir Türk dizisinin başaramadığı bir noktaya ulaştı!

Dizide son yıllarda alternatif bir yöntem olarak dikkatleri çeken aile dizilimini konu alan Zeytin Ağacı, izleyenleri duygulandıran ve düşündüren sahnelerle dolu. 8 bölüm olarak yayınlanan Zeytin Ağacı dizisi, Netflix’in farklı ülkelerdeki aboneleri tarafından da beğeni topladı.

Ayrıca son gelen bir bilgiyle Zeytin Ağacı dizisinin İngiltere’de Netflix Top 10 listesine giren ilk Türk dizisi olduğu da öğrenildi. Böylece daha önce başka dizilerin yakalayamadığı bir başarıya da ulaşmış oldu Zeytin Ağacı Netflix’te…

Türkiye’de gördüğü yoğun ilgi ile birlikte Netflix abonelerinin yabancı ülkelerdeki izleyicileri arasında da Zeytin Ağacı popüler bir dizi oldu. Daha ilk haftasında 18.100.000 saat izlenmeyle büyük bir başarıya da ulaşan Zeytin Ağacı, Netflix’in Dili İngilizce Olmayan Diziler listesine de 5. sıradan girerek bir başka başarı hikayesi yazdı!

Zeytin Ağacı dizisi, ilk yayınlandığı gün Arjantin, Mısır, Almanya, italya, Polanya, İsviçre ve Türkiye olmak üzere toplam 28 ülkede Netflix’in Top 10 listesine girerek şaşırttı.

Fragmanları yayınlandığında kimse bu kadar ilgi çekmesini beklemiyordu Zeytin Ağacı’nın. Ancak tahmin edilmeyen bir başarı kazandı. Önyargılı yorumlar yapan pek çok kişi, izledikten sonra çok etkileyici bir dizi olduğu konusunda hemfikir kaldı…

Kanser hastalığı nedeniyle yaşadığı sorunlar üzerine farklı bir yol çizmeye karar veren bir kadının, aile dizilimi ile ilgili çalışmalar yapan Zaman isimli bir adamla tanışmasından sonra tedavisindeki olumlu ilerleme, benzer durumları yaşayan kişiler için de ilgi çekici bir durum oluşturdu. Psikolojik yönü ağır basan dizinin konusu oyunculardan daha çok konuşuldu. Bu arada başta Tuba Büyüküstün’ün yanına yakıştırılmayan ve eleştirilen Murat Boz’un oyunculuğu ise izleyenler tarafından beğenildi.

Dizinin senaristi Nuran Evren Şit’in dizinin Meksika’da en çok izlenen Türk dizisi olmasını sosyal medyadan paylaşırken, hayata dair verdiği derin mesajlarla dizinin dikkat çektiği şeklindeki Meksika basınında çıkan haberi yayınladı. Tuba Büyüküstün de paylaşımı kendi sayfasına taşıdı ve senaristi de etiketleyerek kutladı…