Ana sayfa Sosyal Medya Böyle giderse Acun Ilıcalı, birçok dizinin ipini çeken adam olacak!

Böyle giderse Acun Ilıcalı, birçok dizinin ipini çeken adam olacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Televizyon ekranında koronavirüs pandemisi sonrasında ortaya çıkan bir gerçek var… Kanallar yeni programlar hazırlamaya ve izleyicileri bu programlar üzerinden ekrana bağlamak gibi bir çaba içine girmeyecek… Bunun yerine her akşam yeni bir dizi yayınlayıp, haftanın 7 günü reytinglerde iyi performans elde etmeyi umacak…

Pandemi döneminde diziler bir anda ekrandan silinince birçok kanalın nasıl boşluğa düştüğünü ve arşive sarılıp eski işleri ekrana taşıdığını ama bunda da iyi bir sonuç alamadığını gördük… Mart ayı ile başlayan karantina sürecinde kazanan tv8 ekranı olmuştu. Acun Ilıcalı, Survivor 2020 ile reytingleri toplayıp gitti.

Pandemi sürüyor, yasaklar ise gevşetildi ve diziler de bir bir yeni sezona başlıyor… Ancak bir gerçek var ki, bu sefer de dizilerin önüne set çeken bir MasterChef Türkiye gerçeği var… Sen Çal Kapımı ve Kırmızı Oda dizileri iyi performans sergilediler. Yasak Elma, Çukur ve Sefirin Kızı da düşüş yaşasa da izleyicileri konsolide etmeyi başardı. Ancak yeni başlayan dizilerin durumu çok da iç açıcı değil…

MasterChef Türkiye, yayınlandığı günlerde reytingleri silip süpürüyor… Şimdi de yanına Kırmızı Oda dizisi katıldı ki, gerçek hikayeden esinlenilerek hazırlanan psikolojik gerilim kıvamındaki dizi, izleyicileri fazlasıyla etkiledi. Sırada ne mi var, Doğduğun Ev Kaderindir geri dönüyor. Ardından da O Ses Türkiye gerçeği ile karşılaşacağız.

Böyle giderse Acun Ilıcalı, birçok dizinin ipini çeken adam olacak! 12

TV8 ekranında yayınlanan programların başarısı, diğer kanallardaki diziler için büyük tehdit oluşturuyor. MasterChef Türkiye şu anda bu gerçeği reyting tablosunda adeta haykırıyor. Bir de üst üste başarılı diziler yapan tv8’in bu şekilde devam etmesi durumunda rakip kanallar için şapkayı önlerine alıp iki kez değil 10 kez düşünmesi gerekecek.

tv8’i bu duruma getiren Acun Ilıcalı, ekranda dizilerin tahtını sallayan televizyoncu konumuna geldi.. Tabii ki diziler ölmeyecek ama özel kanallar Acun Ilıcalı’nın ortaya koyduğu programların da izleyicileri ekrana bağlayabileceği gerçeğini kabul etmek durumunda kalıp, strateji değiştirmek durumunda kalacak.