Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bülent Ersoy’u yıkan olay! Sanatçının orkestra ekibi KKTC’de tutuklandı!

Bülent Ersoy’u yıkan olay! Sanatçının orkestra ekibi KKTC’de tutuklandı!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Konser için KKTC’ye giden Bülent Ersoy’un 21 kişilik orkestrası, konser sonrası koronavirüs nedeniyle düzenlenen evraklarının sahte olduğu gerekçesiyle polis denetiminde otelde gözetim altına alınmıştı. 21 kişilik müzisyen ekibi, sahte PCR testi yapmak gerekçesiyle yargılandıkları davada tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Orkestrasının suçsuzluğunun ispatlanması için servetini ortaya dökeceğini söyleyen Bülent Ersoy’un kendi yaptırdığı testle üç gün önceden Kıbrıs’a giriş yaptığı öğrenildi. Orkestra ekibinin testlerini ise otel yönetiminin ayarladığı iddia edildi. Testlerinin sahte çıkmasının ardından 21 kişilik müzisyen ekibi, yaklaşık 1 ay kadar otelde polis gözetimine alınmış ve Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına başlanmıştı. Yargılanmaları devam eden müzisyen ekibi hakkında mahkeme, tutuklama kararı aldı.

Bülent Ersoy'u yılan olay! Sanatçının orkestra ekibi KKTC'de tutuklandı! 2

Milliyet Cadde’de yer alan habere göre; Cezaevine gönderilen müzisyenler suçsuz olduklarını söyleyerek yetkililerden yardım istediler. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi: “Ben yaptığım yardımları kimseye söylemedim. Bunca zamandır ne kadar sıkıntı yaşadım kim biliyor? Manen ve maddi olarak ne çektim kim biliyor? Ekibimi elimden aldılar. Maddi kaybım var. Onun yeri dolar ama manen ne yapacağız? O çocukların kaybını kim ödeyecek.

Kim o günlerini geri verecek. Kanunlar çerçevesinde boynumuz kıldan ince ama çocuklar da bu işlerin sahtekârlığını nereden bilsin? Arkadaşlarımın haklarını sonuna kadar savundum ve elimden gelen her şeyi yaptım. O çocukları kelepçeli gördüm ya, servetimi ortaya dökeceğim ve bu işin sonuna kadar gideceğim. Otele dava açıyorum. Maddi-manevi ne gerekiyorsa yapacağım.

Ben ancak maddi olarak olanaklarımı kullandım. Manevi olarak hepsinin yanında oldum. Daha ne yapayım? Kendimi yakmamı mı istiyorlar? Günah keçisi ben miyim? Hapisten kimseyi almak elimden gelmedi ne yazık ki. 70 yaşında kadınım, üzüntüden tansiyonum çıktı. Avukatıma gidiyorum, ne gerekiyorsa yapacağım.”