Ana sayfa Dizi Haberleri Büyük başarı! Fatma ve Kağıttan Hayatlar dünyada ilk 10’da!

Büyük başarı! Fatma ve Kağıttan Hayatlar dünyada ilk 10’da!

tarafından sule sule

Televizyongazetesi.com/Detay – Başarılı yapımlarıyla dünyada adından söz ettirmeyi başaran Türk dizi sektörü, ülkeleri fethetmeye devam ediyor. En son iki güzel haber Fatma dizisi ve Kağıttan Hayatlar dizisinden geldi.

Dünyanın en büyük dijital yayın platformlarından biri olan Netflix son verilerini açıkladı. Buna göre başrolünde Burcu Biricik’in rol aldığı Fatma dizisi 36 ülkenin ilk 10 listesinde yer aldı. Çağatay Ulusoy’un başrolünü ve yapımcılığını üstlendiği Kağıttan Hayatlar filmi ise 47 ülkede ilk 10 diziden biri oldu.

Yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun yaptığı, senaryosunu Özgür Önürme’nin kaleme aldığı, psikolojik drama türündeki dizide Burcu Biricik’in yanı sıra Uğur Yücel, Mehmet Yılmaz Ak, Hazal Türesan rol alıyor.

Büyük başarı! Fatma ve Kağıttan Hayatlar dünyada ilk 10'da! 8

Genç ve yetenekli oyuncu Burcu Biricik’in kariyerinin zirvesine ulaştığı Fatma, acımasız erkekler dünyasında ayakta kalmayan yalnız bir kadının hikayesini anlatıyor. Temizlik işlerine giden Fatma, kayıp eşi Zafer’i ararken beklenmedik bir kaosun içine çekilir. Acımasız bir dünyanın içinde yapayalnız kalan Fatma bir süre sonra bir seri katile dönüşür. Fatma dizisi, toplam 40 ülkede yayın yapan Netflix’te yayınlanmaya başlayalı yaklaşık bir ay oldu.

Büyük başarı! Fatma ve Kağıttan Hayatlar dünyada ilk 10'da! 9

Başrolünü ve yapımcılığını Çağatay Ulusoy’un üstlendiği Kağıttan Hayatlar ise mart ayından bu yana Netflix’te yayınlanıyor. Filmde, daha önceki rollerinden farklı olarak sokaklarda çöp toplayan bir karakteri canlandıran yakışıklı oyuncu, projedeki performansıyla büyük övgü almıştı.

Flmin hikayesi kısaca şöyle:

Hayatın tüm zorluklarını yaşayan Mehmet, aynı zamanda çöp toplama deposunu da işletmektedir. 8 yaşındaki Ali isminde küçük bir çocuk ile tanışan Mehmet, çocuğun ailesini bulmak için çabalıyor. İkisi güzel bir ikili olurken birçok güzel şeyi ise birlikte öğrenerek birbirlerine destek çıkıyorlar. Mehmet gibi kişilere destek veren Tahsin Baba ise kimsesizlere sokakta kalan kişilere yardım eli uzatan kişi arasındadır.