Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Can Sipahi Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Can Sipahi Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Can Sipahi, 20 Ocak 1988 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Can Sipahi
Doğum Tarihi: 20 Ocak 1988
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 73 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Çınar Sipahi
Instagram: https://www.instagram.com/cnsph/

Can Sipahi Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Ankara’da doğup büyüdü. Babası banka müfettişi, annesi bankacı, bir erkek kardeşi var. “Ben, bankacı bir ailenin çocuğuyum. Annem de benim gibi aldığı eğitimin dışında bir meslek edindi. Fransız dili ve edebiyatı okuyarak bankacı olmuş. Genel bir portre ile başkalarına hiç benzemeyen ama her annede ortak ve değişmez olan, çocuğu için kendi ağırlığından sıyrılan, onda yaşayan, onun için yaşayan, felaket tatlı bir kadın benim annem. Geriye dönüp baktığımda annemle ilgili bütün anılarımda bir adalet ruhunun ön plana çıktığını hatırlıyorum. Kendi ilişkilerinde, kendimle ilişkimde, arkadaşlarımla, okuldaki ilişkilerimde mütemmim cüzümüz adalet duygusu galiba. Babam ise, Türkiye’nin her yerinde şubesi olan bir bankanın müfettişiydi. Dolayısıyla işi nedeniyle birbirimizi görebildiğimiz zamanlar çok sınırlıydı. Onu her zaman özlerdim ve tabii ki en güçlü kahramanımdı. Ergenlikte açık kahramanım, şimdilerde ise ona gizli mahzenim diyorum. Çok esprili, bol öğütlü.  Babamı örnek aldığımı kimseye çaktırmam. Kendisine bile. Hala tanımadığım kuzenlerimin de olduğu çok geniş bir ailem var. Hayatın olağan halleri ve başka şehirlerde yaşamamız nedeniyle çok sık yan yana gelemesek de hepsine gönülden bağlıyım. Çok meraklı ve her şeyi didik didik eden zibidi, çapkın, zeka küpü bir de kardeşim var: Çınar.”  

Çocukluk yılları: Mutlu huzurlu bir çocukluk geçirdi. Şanslı bir çocuk olduğunu düşünüyor. “İyi okullar, özenli bir aile, dozu ayarlanmış özgürlüklerimle çok keyifli ve neşeli bir çocukluk oldu benimki. Sosyal aktivitelerimin ön planda olduğu, babamın mesleği nedeniyle tatiller boyunca gezip dolaştığım, anneannemin kış boyu, babaannemin ise yaz boyunca koruyup kolladığı güzel güvenli anılarım var. Bana her anlamda nüfuz eden ve yön veren örgün eğitim öğretmenlerim, oyunculuk hevesimin belki de ilk tohumlarını atan tiyatro, dans ve müzik öğretmenlerimi unutamam. Şanslı ve mutlu bir çocuktum.”

Eğitim hayatı: İlkokul ve ortaokulu TED Ankara Koleji’nde okudu, Lise öğrenimini Dr. Binnaz- Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’nden tamamladı. Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Bahçeşehir Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi? Mühendis olmak için İstanbul’a adım attıktan sonra yavaş yavaş oyuncu olma isteğinin de temelleri atıldı. “Sabancı Üniversitesi sanki özgürlüğün sırlarını verir gibiydi. Neşeli, çok heyecanlı ve her türlü yenilik ve bilgi için çok hevesli olduğum, mühendis olmak için her türlü olanağımın hazır olduğu yurt zamanlarım. Her şey çok çok güzeldi. Lisans eğitimimi üretim sistemleri mühendisliği alanında yapmama rağmen, oyunculuğun hayatıma girmesi nedeniyle yüksek lisans için Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Programı’na dahil oldum. Aslında oyunculuk anlık bir kararla olmadı. Bu bir süreçti. Uzun bir süreçte oluşan yaşantıların ardından şekillenen ve karşılaştığımda da ‘Evet işte bu’ diye sevinçle karşıladığım bir sonuç. Çocukluğumdan beri malzemesi insan olan ve yaratıcılığımı kullanabileceğim tüm durumların içinde yer almaktan iradesizce mutlu olan biriydim. Ortaokul ve lise yıllarımda tiyatro, dans, müzik etkinlikleriyle doldurduğum boş zamanlarımın, ardından üniversite yıllarımda taşan enerjimin oyunculuk olarak şekilleneceğini bilmesem de kendimi var etmemin tek olanağının sanat olacağını biliyordum. Bir Ankara-İstanbul seyahatimde, bana oyunculuğu öneren ve harekete geçmemi sağlayan İstemihan Tuna ise kendisi bilmese de beni yola çıkaran kişi oldu. Samimiyetle yaptığı önerileri için gerçekten minnettarım. Ayrıca Sumru Onat’a da teşekkürlerimi sunmadan geçemeyeceğim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2009 yılında  ‘Ah Kalbim’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Yıldız Masalı’ dizisinde canlandırdığı ‘Umut’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Can Sipahi Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kişisel gelişim: Müzik en büyük tutkusu, aynı zamanda bol bol okuyor, geziyor, yazıyor, çiziyor. “Tabii kendi halimce yaparım tüm bunları. Fakat, sadece özel uğraşlarımın değil, attığım her adımın, aldığım her nefesin mesleğime katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Sosyal: Boş vakitlerini arkadaşları ve ailesiyle değerlendirmeyi seviyor. “Çok iyi anlaştığım bir grup insancıktan oluşan komün bir hayatın  parçasıyım ve aralarında hem kendimi bulup hem de kendimi ifade edebiliyorum. Sevdiklerimle, ailemle ve sevdiğimle her zaman karşılıklı beslenmeye dayalı güzel bir hayatım var. Beraber zorluklarla daha kolay başa çıkılıyor.”

Düşünce yapısı: Hırslı bir insan değil ancak çalışkan. “Hırs tek başına düşünüldüğünde negatif bir algı yaratsa da, işini iyi yapmak isteyenleri pozitif anlamda yöneten bir enerji. Oyunculuğumda ve yaptığım diğer işlerde, hırs değilse bile o anda bütün varlığımla yaptığım şeyde olmak isterim. Ve özellikle çok sevdiğim şeyleri yaparken bir yandan da derinden hissettiğim sadakat duygusu da işin içine girer. Yaptığım işle yaşadığım tamamlanmışlık duygusu, beni daha iyi olmaya yönlendirir.”

İlk sinema filmi: Mahur Özmen / Beni Sen Anlat

Aşka bakışı: “Aşk, sahip olunabilecek en yoğun duygulardan biridir. Can Yücel’in çok sevdiğim bir lafı vardır: ‘Aşk, kelime değil bir cümledir. Kurmak içinse, özne ile yüklem değil, iki yürek gerekir’. İki yürek, aşk anlamını kazanabilmek için ise her yolu dener. Yol yoksa o yolu yapar. Aşık bir aşık olduğumu söyleyebilirim. Ne mükemmelim ne de zor bir adam. Sadece kalbimde hisseder, mantığımda süzerim. Aşk hayatımı evrendeki dengeye çok benzetiyorum. Kozmozdaki gezegenler, yıldızlar, maddeler hepsi ahenkle dans ediyor. Ama en çok hoşuma giden şey, bu denge bozulmadan evren genişliyor. Benim aşk hayatım da böyle.  Bence uzun ilişkinin sırrı, ayrı notalara aynı anda basarak güzel bir harmoni oluşturmak. Bu farklılığın yarattığı melodiyi anladığınız ve bu melodiyle dans etmeyi becerdiğiniz an bir ömrü paylaşmaya hazır oluyorsunuz.”

Hayata bakışı: Hayatta keskin kuralları yok. “Eğitimim ve hayat tecrübem bana hep sorgulamayı, neden-sonuç ilişkisi kurmayı öğretti. Keskin kurallar arasına hapsedilecek bir hayat yaşamıyorum. Aksine her keskin kuralı sorgulayan ve çürütmeye çalışan bir yapım var. Esnekliğe gelince, doğada her maddenin bir esnekliği var, tıpkı insanların da olduğu gibi. Gelen bir kuvvete karşı her insan biraz esnek olmalı, yoksa kırılır.  Bir fizik gerçeği.”

İş hayatına bakışı: Kendini ekranda izleyip eleştiriyor. İşiyle ilgili her türlü eleştiriden mutluluk duyuyor. “Ekranda kendimi görmeye cüret edip kendimi huzursuz etmeyi seviyorum, en temel eksenim sahicilik. Bu anlamda kendimi bazen bir hayli hırpalayabiliyorum. Bir anın içine o yarattığınız karakterle gerçekten ‘olmayı’ başarabiliyorsanız, bu ekrana ve seyirciye yansıyor. İşte bu yüzden sahiciliğin, her an öğrenmenin ve hissetmenin peşinde olan bir oyuncuyum. Göz önünde olmak ya da popüler olmakla ilgili kaygılarım yok. Karakterlere hayat vermek benim işim. Dolayısıyla sevdiğim ya da sevmediğim taraflarını açıkçası bilmiyorum. Tabii ki, yaptığım işle ilgili olumlu-olumsuz yorumlar ve eleştiriler almak beni inanılmaz mutlu ediyor, besliyor.”

Kariyer planı: Oyunculuk kariyeri boyunca, sürekli farklı ve kendisini zorlayacağı rolleri canlandırmak istiyor.

Gelecek Hayali: “Oldukça fazla hayal kuran bir adamım. Hayallerim de genellikle evim ve içindeki güzel insanlarla ilgili. Tüm sevdiklerimi bir çatı altına toplamak en büyük hayalim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020/2021- Aile Şirketi / Burak

2017 /2020– Payitaht Abdülhamid / Şehzade Abdülkadir

2015/2016 – Aşk Yeniden / Orhan Günay

2014- Beni Böyle Sev

2013 – Güneşi Beklerken / Bora

2013 /2014– İntikam / Barış Denizci

2011 – Yıldız Masalı / Umut

2010 – Öğretmen Kemal / Doruk

2009 – Ah Kalbim / Batu

SİNEMA FİLMLERİ

2018- My Name is Batlır/ Batlır

2017 – Kötü Çocuk / Semih

2015 – Çekmeköy Underground / Tarık

2014 – Beni Sen Anlat

2013- Looking for Messi (Kısa Film)

ÖDÜLLERİ

2018 – Amerika Flathead Lake Film Festivali/ En İyi Erkek Oyuncu Ödülü/ Batlır