Ana sayfa Dizi Haberleri Can Yaman, Hande Erçel, Engin Akyürek, Demet Özdemir gibi ünlüler için Disney Plus bir hayal kırıklığı olabilir!

Can Yaman, Hande Erçel, Engin Akyürek, Demet Özdemir gibi ünlüler için Disney Plus bir hayal kırıklığı olabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Disney Plus platformunun şimdiye kadar anlaştığı ünlü isimlere bakıldığı zaman çok etkili projelerin gelmekte olduğu izlenimi ediniliyor… Gerçekten de Engin Akyürek gibi milyonların sevgisini kazanan, Can Yaman gibi son döneme damga vuran, Halit Ergenç gibi özel bir izleyici kitlesi olan, Demet Özdemir, Hande Erçel gibi popüler yıldızları bir araya getirmek çok akıllıca bir taktik..

Disney Plus platformunun Türkiye yetkilileri de sadece ünlü isimlerle anlaşmalar yaparak yola çıkmadı, yapım firmaları ile de birçok proje için el sıkıştı. 14 Haziran’da Türkiye’de yayınlarına başlayacak olan Disney Plus’ta ilk yerli içerik olarak da Engin Akyürek ile İrem Helvacıoğlu’nun başrolünde yer aldığı Kaçış dizisini izleyeceksiniz. Bu dizinin ortaya koyacağı performans ve yurt dışında göreceği ilgi, Türkiye’nin tanıtımı bakımından da büyük önem taşıyor.

Can Yaman, Hande Erçel, Engin Akyürek, Demet Özdemir gibi ünlüler için Disney Plus bir hayal kırıklığı olabilir! 8

Şahan Gökbakar ve Tarkan gibi farklı kulvarlardaki isimlerle de projeler yapmak için anlaşmalar sağlayan Disney Plus’ın Türkiye’yi bir üretim üssüne çevirme hedefi de anlaşıldı… Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik 7’yi Disney Plus için hazırlamaya başladığını biliyoruz.

Tarkan’ın da platformun sesi ve reklam yüzü olacağı da netleşti. Ancak Tarkan’ın farklı projeler de yaparak Disney Plus’a içerik de sağlayacağı bilgisi geldi. Tüm bunlar platformun Türkiye’ye verdiği önemi anlatırken, ülkemizin içerik üretme noktasında geldiği noktayı da anlatıyor.

Ancak gözden kaçan bir detay var… Bu kadar ünlü ismi bir araya getirip, çok iyi hikayeler oluşturmak o kadar kolay mı? Senaryo ve hikaye oluşturma konusu bir kenara atılmamalı. Disney Plus’ın yaptığı anlaşmalar ile ünlü isimleri bağlaması doğru bir yaklaşım ama birbiri ardına birçok projeye başlatılması, bu işlerin hikayeleri noktasında önemli sorunlar çıkabileceğini de gösteriyor.

Can Yaman, Hande Erçel, Engin Akyürek, Demet Özdemir gibi ünlüler için Disney Plus bir hayal kırıklığı olabilir! 9

Türkiye’de televizyon kanalları yıllardır hikaye nedeniyle tutmayan birçok proje yaptırdı. Yapımcılar da artık bu konuda çok tecrübeli. Ancak dijital platformlar farklı ve çok farklı projelere ihtiyaç var. Bu kadar kısa sürede bu kadar ünlü ismin birbiri ardına çok iyi projelerle Disney Plus’a katkı yapması durumu ne kadar sağlıklı ve uygulanabilir?

İşte akıllardaki soru işareti bu. Ünlü isimlerin yer aldığı ama hikayelerin çok da iyi olmadığı projeler olursa Disney Plus’ın Türkiye’yi güçlü bir içerik üretim merkezine dönüştürme hayali yara alabilir. Bu konuda yapımcıların da oyuncuların da platform yetkililerinin de akılcıl olmasına ihtiyaç olduğu gözüküyor.