Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Can Yaman’a vuralım derken, iki tiyatro oyuncusunun düşürüldüğü açmaz!

Can Yaman’a vuralım derken, iki tiyatro oyuncusunun düşürüldüğü açmaz!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Akşam gazetesinde Ferit Ömeroğlu, ünlü tiyatro oyuncuları Şebnem Özinal ve Yosi Mizrahi ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Tiyatro üzerine fikirlerini sergileyen, günümüzdeki durumu aktaran iki oyuncu, “Kadın Erkek İlişkisi” isimli tiyatro oyunları ile sahnede yer alıyor.

Yosi Mizrahi, oyunculuğun esas arenasının tiyatro sahnesi olduğuna vurgu yaptı ve “Tiyatrodur esas arena… Film ve dizilerdeki dinamikle tiyatrodaki dinamik farklıdır. Tiyatroda bir hata olduğunda o an çözmen gerekir krizi… Sette, “kestik, tekrar…” diyebiliyorsun” diye konuştu.

Şebnem Özinal ise dizilerle meşhur olan 3 oyuncuyu bir yönetmen arkadaşının tiyatroda değerlendirdiğini ancak oyunun biletlerinin satmadığını belirtti.

İki tiyatro emektarına “Şu an oynadığınız “Kadın- Erkek İlişkisi” tiyatro oyunun da sizin yerinize Can Yaman oynasa başarılı olur mu?” şeklinde bir soru da yöneltildi. Her ne kadar Can Yaman üzerinden durumun değerlendirilmesi ne kadar absürd ise verilen yanıtlar da bir o kadar sıkıntılıydı.

Can Yaman'a vuralım derken, iki tiyatro oyuncusunun düşürüldüğü açmaz! 8

Şebnem Özinal, “Önce ben cevaplayayım. Şu soruyu sormalısın. Can Yaman tiyatroda oynayabilir mi?” diye konuştu.

Yosi Mizrahi ise, “Başarılı olup olmama durumunu seyirci değerlendirmelidir ama… Televizyonda herkes oynar, sinemada bazıları oynar, tiyatroda sadece oyuncular oynar” diye konuştu.

Ancak bu röportajı okuyanların kafasına takılan bir nokta vardı. Hem Şebnem Özinal hem de Yosi Mizrahi röportajda televizyon işlerini takip etmediklerini söylediler.

Yani televizyona uzak duruyorlar ise Can Yaman’ın oyunculuğu hakkında böyle kesin bir yargıya nasıl varabildikleri sorusu okuyucunun aklını karıştırdı.

İki ünlü isim, “Şu an aktif dizilerde yer alan oyunculardan beğendikleriniz var mı?” şeklindeki soruya şu yanıtı vermişti:

Şebnem Özinal: Valla ben çok fazla dizi takip edemiyorum. Çok erken saatlerde uyuyorum. Gördüğüm ve bildiğim çok isim söyleyemeyeceğim.

Yosi Mizrahi: Evim de televizyon yok. O yüzden televizyon seyredemiyorum. Dolayısıyla yeni oyuncuları çok fazla tanımıyorum. Bu bizim bir hatamız olabilir belki… Çağı yakalayıp yakalayamamak adına… Kızmasınlar ama o kadar kötü işler var ki tahammülüm yok benim.

Can Yaman'a vuralım derken, iki tiyatro oyuncusunun düşürüldüğü açmaz! 9

Görüldüğü üzere Can Yaman belki tiyatroda oynar, belki oynayamaz bu oyuncunun ve izleyicinin bir tercihi olur. Ayrıca, şu sırada askerlik görevini yürüten Can Yaman’ın içinde bulunduğu durumda bu sözlere yanıt vermesi de mümkün değil.

Ancak tiyatro ile ilgili bir röportaja Can Yaman’ın da katılıyor olması ve bu soruya da sanatçıların yanıt veriyor olması, hem de televizyon işlerini pek de takip etmediklerini ifade etmeleri, kendi içinde tezatlıklar barındırıyordu.