Ana sayfa Sosyal Medya Cansu Dere, aldatılan ve intikam arayan Asya karakterine ısmarlama elbise gibi oturdu!

Cansu Dere, aldatılan ve intikam arayan Asya karakterine ısmarlama elbise gibi oturdu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Kanal D’nin sevilen dizilerinden Sadakatsiz Çarşamba akşamlarına damga vuran yapım haline geldi. Hikayenin derinliğinin yanı sıra oyuncuların karakterlerle çok iyi uyum sağlaması da başarının en önemli detaylarından birisiydi. Cansu Dere ve Caner Cindoruk, Asya ile Volkan karakterlerinde çok başarılı bir çizgi tutturdu. Melis Sezen de Derin olarak önemli bir performans ortaya koyuyor.

Dizinin BBC’de yayınlanan Doctor Foster isimli orijinalinden çok daha etkili olduğu gerçeği de ortada. Tüm bunların altında Medyapım’ın uyarlamalar konusundaki tecrübesi de var… Tabii ki Neslihan Yeşilyurt gibi işinde çok iyi bir yönetmene de sahip olan Sadakatsiz dizisinde her şey doğru olunca, sonuç da iki haneli yüksek reytingler olarak Kanal D’ye başarı getirdi.

Sadakatsiz dizisiyle ilgili değerlendirmede bulunan Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, aldatılan ve intikam arayışında olan Asya karakterinin Cansu Dere’ye adete ısmarlama bir elbise gibi oturduğunu düşünüyor. Bir başka erkeğe ihtiyaç duymadan ayakta dimdik duran Asya, kadın izleyicilerin de favorisi olmayı kısa sürede başardı.

Sadakatsiz dizisinde doğru oyuncu seçiminin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Anibal Güleroğlu, oyuncu performansı konusunda şu değerlendirmede bulundu:

“Cansu Dere ve Caner Cindoruk başta olmak üzere, kadrosunu, orijinaliyle birebir denecek derecede benzeşen karakter mantığıyla oluşturan dizi, karakter sunumlarındaki mükemmellikle de, rollere fazlasıyla çalışılmış olduğunu gayet net hissettirdi bize. Hatta bu süreçte tüm karakterlerin, BBC One dizisi ‘Doctor Foster’dakinden çok daha etkili biçimde aktarıldığını söyleyebiliriz.

Çekim kalitesiyle ve yönetmenliğiyle de öne çıkan ‘Sadakatsiz’i en iyi uyarlama yapmada etkili olan bu görünür detayların ötesinde asıl başarıyı getiren olaysa, içeriğin kadın ağırlıklı derinliğe sahip olmasıydı!

İlk bakışta, aldatılan bir kadının hikâyesi gibi algılanmakla birlikte, erkeklerin ikinci plana atılması burada fark yaratmakta ve diziye ayrı bir değer katmakta. Anlayacağınız tıpkı orijinalinde olduğu gibi, sadakatsizlik olayına kadın cephesinden ve kadın gözünden yaklaşılması, içeriğin arabesk mantıkla deforme edilmemesi ‘Sadakatsiz’i en iyi uyarlama olma başarısına götürüyor.”