Ana sayfa Sinema Cengiz Bozkurt, Şebnem Bozoklu ile Boran Kuzum, yeni bir projede herkesi şaşkına çevirecek!

Cengiz Bozkurt, Şebnem Bozoklu ile Boran Kuzum, yeni bir projede herkesi şaşkına çevirecek!

tarafından ker_def

Merakla beklenen Aziz Nesin uyarlaması “Mucize Aynalar”ın afişi yayınlandı. Aziz Nesin’in benzersiz kalemi, usta yönetmen Tolga Örnek tarafından sinemaya aktarıldı. Yakın geleceğin Türkiye’sinde geçen film, gündelik gerçeklikle komediyi harmanlayan farklı yapısı ve sıra dışı tarzıyla, çok farklı bir seyir deneyimi vaat ediyor.

Tolga Örnek’in altı farklı Aziz Nesin öyküsünden uyarladığı “Mucize Aynalar”, günümüz insanının temel ikilemi “hayaller- gerçekler” teması etrafında kurulmuş. Film Cengiz Bozkurt, Şebnem Bozoklu, Boran Kuzum Zerrin Sümer, Eren Demirbaş, İştar Gökseven, İdil Fırat’ın yer aldığı güçlü bir kadroya sahip.

Hayalleri gerçeğe dönüştüren, geçmişi bir çırpıda bugüne getiren “Mucize Aynalar” temasıyla film, günümüzün “hayallerin peşinde koşmaktan hayatını yaşayamayan” insanını anlatıyor. Kaybeden, tökezleyen, büyük hayalleri yakalamaya çalışırken kendi dünyasındaki güzellikleri yitirme tehlikesi yaşayan, yine de vazgeçmeyen “küçük insanlar”ın büyük hikayesini…

Aziz Nesin’in gündelik hayata ve insana, hücrelerine kadar nüfuz eden benzersiz gözlemciliği, “bizi bize yansıtması”, filmin iç içe geçen öyküleriyle bugüne taşınıyor.

Yapımcılığını Mine Şengöz’ün üstlendiği filmi yazıp yöneten Tolga Örnek, Alp Çağrı Günal ve Levent Güneri ile beraber ortak yapımcılar arasında. “Kaybedenler Kulübü”, “Devrim Arabaları”, filmlerinin yönetmeni Tolga Örnek’in filmi, 5 Nisan’da vizyonda…