Ana sayfa Sosyal Medya Çok ilginç! Türkiye’de eleştiri, yurt dışında övgü! Hazal Kaya’dan sonra Aslı Enver gündem oldu!

Çok ilginç! Türkiye’de eleştiri, yurt dışında övgü! Hazal Kaya’dan sonra Aslı Enver gündem oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Önce Hazal Kaya eleştirildi, sonra da Aslı Enver. Ama her iki oyuncuya da yurt dışında övgüler var. Türkiye’de izleyicilerin beğeni kriterleri mi yüksek, yoksa haksız eleştiriler özellikle mi yapılıyor bilinmez. Ancak Netflix platformunun yerli yapımlara önem vermesinin ardından yurt dışından gelen mesajlar, Türk dizi ve sinema sektörünün çok başarılı işler ortaya koyduğu gerçeğini bir kez daha gösterdi.

Netflix’te yayınlanan Pera Palas’ta Gece Yarısı isimli dizide canlandırdığı karakter üzerinden birçok eleştiri alan Hazal Kaya’ya çok ağır yorumlar yapıldı. Oyuncu, bu yorumlara çok aldırış etmese de meslektaşları onu savunan cümleler kurdu. Türkiye’de çok eleştirilen Hazal Kaya’ya yurt dışındaki çeşitli yayın kuruluşlarının yaptıkları değerlendirmelerde ise övgülerde bulunuyor.

Çok ilginç! Türkiye'de eleştiri, yurt dışında övgü! Hazal Kaya'dan sonra Aslı Enver gündem oldu! 13

Benzer bir durumu Aslı Enver de yaşıyor. Uzun bir aradan sonra yeniden hayranlarının karşısına çıkan oyuncu, Sen Yaşamaya Bak isimli sinema filmiyle gündem oldu. Kaan Urgancıoğlu’nun da başrolünde yer aldığı projede söylediği şarkı üzerinden olumsuz yorumlar alan, hep aynı tip oyunculuk yaptığı eleştirilerine maruz kalan Aslı Enver, Fransa’da beğeni topladı.

Çok ilginç! Türkiye'de eleştiri, yurt dışında övgü! Hazal Kaya'dan sonra Aslı Enver gündem oldu! 14

Netflix’in Top 10 listesinde her ülkede farklı içerikler yer alıyor. Fransa’da Sen Yaşamaya Bak isimli film ilk 10 arasında yer alarak önemli bir başarı elde etti. Yabancı izleyicilerin beğenerek seyrettiği bu filme, Türkiye’deki izleyiciler ise daha çok eleştiri getirmek üzerine yoğunlaştı.

Aslı Enver ile Kaan Urgancıoğlu’nun çok iyi bir ikili olmaları da filmin başarısının bir sebebiydi… Reste La Vie ismiyle yayınlanan filmin altıncı sıraya kadar yükselmesi de izleyicilerin hikayeyi ve oyuncuları beğendiğini gösteriyor. AlloCine isimli internet sitesindeki yorumda heyecan verici ve izleyenleri alt üst eden bir hikaye olduğu vurgusu yapıldı. Cosmopolitan dergisinde ise “Sizi önceden uyarıyoruz, mendilleri hazırlayın” ifadelerine yer verildi.

Bu övgüler de Türkiye’de yapılan yoğun eleştirilerin aksine yurt dışında filme gösterilen ilgiyi anlatmaya yetiyor.