Ana sayfa Dizi Arşivi Çukur | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Çukur | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Özel Analiz – Çukur Show TV’nin fenomen dizisidir. Ay Yapım imzalı, ilk bölümü 23 Ekim 2017 tarihinde yayınlanan, yönetmenliğini Sinan Öztürk’ün yaptığı, senaryosunu Gökhan Horzum ve Damla Serim’in birlikte kaleme aldıkları aksiyon ve dram türündeki Türk yapımı televizyon dizisi ‘Çukur’ Pazartesi akşamları reytinglerde de zirveye oturdu.

KÜNYE:
Kanal: Show TV
Yapımcı: Ay Yapım
Türü: Aksiyon-Dram
Yayın Tarihi: 23 Ekim 2017
Mekan: İstanbul
Süresi: 120 dakika
Müzik: Toygar Işıklı
Başrol: Aras Bulut İynemli, Perihan Savaş, Nur Sürer, Erkan Kolçak Köstendil, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan, Necip Memili.
Oyuncular: Kadir Çermik, Kubilay Aka, Mustafa Kırantepe, Cem Uslu, Aytaç Uşun, Ece Yaşar, İrem Altuğ, Boncuk Yılmaz, Hare Sürel, Burak Dakak, Hazal Subaşı, Ferit Kaya, Uğur Aslan, Barış Arduç.

Çukur | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

TÜM HABERLER

Çukur dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz

Tüm Çukur dizisi haberleri…

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/cukurdizi
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/ResmiCukurDizisi
Instagram: https://www.instagram.com/cukurdizi/?hl=tr
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCTAkwLbVzHxsbgsp6cRsPDg
Resmi internet sayfası: https://www.showtv.com.tr/dizi/tanitim/cukur/2076

GENEL DEĞERLENDİRME

Çukur dizisi yayınlandığı her dönem Pazartesi akşamlarının en sevilen ve en çok izlenen yapımları arasında yer aldı. Birçok akşam reytinglerde birincilik elde etti. Dinamik bir yapıya sahip olması, aksiyonun hiç bitmemesi, hikayenin her seferinde kendini yenileyerek ilerlemesi çok önemli bir artı oldu. Çukur, Türk televizyon tarihinin en özel yapımlarından birisi olarak tarihe kayıt oldu. Bir mafya dizisiydi, silahlar hiç susmadı, şiddet görüntüleri de çok eleştirildi. Bu nedenlerden Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından birçok kez cezaya çarptırıldı. Ancak dizinin hem karakterleri hem  de müzikleri sosyal medyada fenomen oldu. Tüm eleştirilere ve aldığı cezalara rağmen Çukur dizisi hiç gönüllerden çıkmadı. İzleyiciler diziye büyük bir bağlılık sergiledi.

HİKAYESİ

İstanbul’un en belalı mahallerinden Çukur’un kontrolü Koçova ailesinin elindedir. Koçovalıların Çukur’u yönetirken en önemli kuralları da uyuşturucuya asla izin vermemeleridir. Ancak gözünü bu mahalleye dikmiş ve bu yasağı kırmaya hazırlanan yeni bir grubun ortaya çıkması ile mevcut düzen bozulur. Tam Koçovalıları pes ettirdiklerini düşündüklerinde, ailenin küçük oğlu Yamaç yıllar önce bambaşka bir hayat kurmak için arkasında bıraktığı Çukur’a geri dönecek ve yeni bir dönem başlayacaktır. Yamaç yıllar önce Çukur’u ve ailesini arkasında bırakarak yarınını düşünmediği bir hayata dalmıştır.

Karşısına en az kendisi kadar hesapsız, yaralı ve tehlikeli ama bir o kadar da güzel bir genç kadın olan Sena çıkınca sonsuz aşkı bulduğuna inanır. “Ölene kadar mutlu” olmak üzere bir araya gelen bu genç çiftin hayatına Çukur’un ve Yamaç’ın ailesinin yeniden girmesi ile hiçbir şey artık hayalini kurdukları gibi olmayacaktır.

Çukur | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

MEKANLAR

‘Çukur’ dizisi buram buram tarih kokan İstanbul’un en eski semtlerinden Balat’ta çekiliyor. Tarihi Yarımada’da rengârenk evleriyle yerli ve yabancı turistlerin popüler gezi mekânlarından biri olan Fener Balat’ta artık ‘Çukur’ turizmi yaşanıyor.

İlk sezonun birinci ve ikinci bölümünde bazı sahnelerin çekimleri Fransa’nın başkenti Paris’te ve üçüncü sezonun bazı sahneleri Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşti.

Çukur | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

ZİRVEYE ÇIKAN OYUNCULAR

Aras Bulut İynemli… Çukur’da Yamaç karakterine hayat veren Aras Bulut İynemli adeta kariyerinin zirvesinde. Başarılı oyunculuğu ile adından sıkça söz ettiren İynemli adını Türkiye’nin en başarılı jönleri arasına yazdırdı.

Erkan Kolçak Köstendil…  Çukur dizisinde Vartolu karakterini canlandıran Erkan Kolçak Köstendil de oyunculuk performansıyla gönüllerde taht kurdu. Vartolu’nun Hafızalara kazınan replikleri…

ÇUKUR DİZİSİ BÖLÜMLER:

Çukur dizisinin youtube’da bölümlerinin tamamı yayınlanmıyor. Ancak sahnelerden özel ve kısaltılmış bölümleri youtube kanalından izleyebilirsiniz. Çukur dizisinin youtube kanalında bölümlerden özel sahneler, fragmanlar, kamera arkası görüntüleri, eğlenceli videolar ve sosyal sorumluluk videolarına kadar birçok detay bulabilirsiniz.

NEJAT İŞLER ÇUKUR’DA ROL ALDI…

Diziye Yamaç’ın düşmanı Çağatay Erdenet karakteriyle katılan Usta oyuncu Nejat İşler, Çukur’a veda etti. Oyuncular ve set ekibiyle fotoğrafını İnstagram hesabından paylaşan İşler, “Her şey için teşekkür ederim arkadaşlar. Görüşmek dileğiyle… ” notunu yazdı.

Çukur | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 14

İŞTE YAMAÇ VE ÇAĞATAY’IN SAHNESİ

KİTABI YAZILDI

Dizinin aynı zamanda senaristi olan Gökhan Horzum, 2019 yılının Ekim ayında Yamaç’ın Dönüşü – Çukur adında dizinin ilk sezonunu anlatan bir kitap çıkardı.

Çukur | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 15

MÜZİKLERİ FENOMEN OLDU

Gazapizm’in Çukur dizisinde kullanılan ‘Heyecanı Yok’ şarkısı 2018 yılında ‘Altın Kelebek Ödül’ töreninde yılın şarkısı çekildi.

YAMAÇ’IN İZLENME REKORLARI KIRAN ‘HEYECANI YOK’ SAHNESİ

HAYKO CEPKİN VE KUBİLAY AKA’DAN ‘GAMZENDEKİ ÇUKUR’ PERFORMANSI…

EYPİO’DAN ‘GÖMÜN BENİ ÇUKURA’…

TOYGAR IŞIKLI’DAN ‘NERE GİTSEN ÇUKUR ORADA’…

KAMERA ARKASI

Çok iyi bir dostluk ve arkadaşlık ortamı oluştu. Dizinin oyuncuları birbirleri ile özel hayatlarında da yakın dostluklar kurdu. Bazı oyuncular arasında aşk ilişkileri yaşandı. Dizinin setinde çekim arkasında eğlenceli bir ortam oluştu. Çekim aralarında yaşananlar, dostluklar, eğlenceli anlar youtube’daki Çukur dizisi sayfasında yayınlandı.

SOSYAL SORUMLULUK

Çukur dizisi sosyal sorumluluk noktasında birçok yardım faaliyetinde bulundu. Yardıma ihtiyacı olanların yanlarında hep onlar vardı.

Elazığ’da deprem olunca yardım tırını bölgeye gönderdiler. Tohum Otizm Vakfı ile birlikte çalışmalar yürütüldü. Otizimli çocukları ziyaret ettiler.

Otizm konusunda yaptıkları farkındalık çalışmaları ile gündem oldular. Hastaneye giderek çocuklarla buluştular. Kök Hücre Bağışı için destek istediler.