Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur’un vedasını izleyici hala kabullenemedi, Diriliş Ertuğrul efsanesi ölmedi!

Çukur’un vedasını izleyici hala kabullenemedi, Diriliş Ertuğrul efsanesi ölmedi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kurtlar Vadisi değil, en çok özlenen dizi TRT1’in efsane dizisi Diriliş Ertuğrul çıktı! Sosyal medya ortamında Kurtlar Vadisi hayranlarının müthiş bir etkileşim gücü var. Diziyle ilgili herhangi bir konu gündeme gelse hemen sosyal medyada büyük etkileşimler gerçekleşiyor. Dizinin geri dönüşüne yönelik iddialar zaman zaman ortaya atılıyor ama şimdiye kadar bunların gerçek olmadığı da belirlenmiş durumda.

Peki en çok özlenen Türk dizisi Kurtlar Vadisi mi? Yoksa başka bir dizi mi? İşte bu konuda önemli bir veri NG Araştırma’dan geldi. 23-28 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelinde yapılan araştırmada, 15 yaş ve üzerinde 1831 kişi ile benderimki.com sitesi üzerinden görüşme yapıldı.

Çukur'un vedasını izleyici hala kabullenemedi, Diriliş Ertuğrul efsanesi ölmedi! 7

Elde edilen sonuçlara göre izleyicilerin en çok özledikleri dizi, TRT1’in efsane olan ve dünyanın birçok ülkesinde de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi oldu… Son 10 yıla damgasını vuran dizilerle ilgili soruya yanıt veren katılımcılar, yüzde 11’lik oranla Diriliş Ertuğrul’u birinciliğe getirdi.

İkinci sırada ise yüzde 10’luk oy ile Çukur dizisi gözüküyor. 4. sezonuyla birlikte Haziran ayında final yapan Çukur dizisinin ne kadar özlendiğini artık bu araştırma da ortaya koymuş durumda. Dizinin hayranları aradan 6 ay geçmesine rağmen hala Çukur özlemini içinde tutuyor.

Dizi hayranları üçüncü sırada ise yüzde 9 oy oranı ile Kurtlar Vadisi’ni seçti. Yani sosyal medyada bu kadar etkileşim alan fenomen dizinin en çok özlenen ilk 3 diziden birisi olduğu netleşti.

Avrupa Yakası dizisi yüzde 8, Aşk-ı Memnu yüzde 7 ve Ezel ile Muhteşem Yüzyıl da yüzde 6’lık oranlar elde etti.

Bu da gösteriyor ki, ekrana damga vurmuş olan birbirinden farklı diziler hala akıllarda ve kolay kolay da unutulmayacak.