Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Demet Akbağ, Aydınlıkevler tiyatro oyunuyla iki ödül kazandı!

Demet Akbağ, Aydınlıkevler tiyatro oyunuyla iki ödül kazandı!

tarafından ker_def

Yapımını BKM’nin üstlendiği, Demet Akbağ’ın performansı ile Yılmaz Erdoğan’ın kalemini buluşturan ‘Aydınlıkevler’, yeni sezona ödülle başladı. Demet Akbağ’ın 15 yıl sonra tekrar tiyatro sahnesine döndüğü oyun Magazin Gazetecileri Derneği’nin verdiği ‘26. Altın Objektif Ödülleri’nde En İyi Tiyatro Oyunu ödülünü alırken, Demet Akbağ’a En İyi Tiyatro Oyuncusu – Kadın ödülünü ve Salih Bademci’ye En İyi Tiyatro Oyuncusu – Erkek ödüllerini getirdi.

CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da düzenlenen gecede ilk olarak onur ödülünü almak üzere sahnedeydi. Akbağ ödülü “Altın Objektif Ödülleri’nin her zaman benim için ayrı bir kıymeti vardır. Bu onur ödülünü mesleğini onurundan taviz vermeden yapan, yapmış olan ve yapacak olan herkes adına alıyorum. Çok teşekkür ederim” sözleriyle kabul etti.

En iyi Tiyatro Ödülü’nü ekiple birlikte sahnede alan Demet Akbağ, “15 yıl sonra tiyatro sahnesine dönmemi sağlayan ‘Aydınlıkevler’ oyununa, tüm ekip arkadaşlarıma, Yılmaz Erdoğan’a, Nisan Ceren Özerten’e, Sedar Biliş’e, BKM ve Necati Akpınar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Demet Akbağ, Aydınlıkevler tiyatro oyunuyla iki ödül kazandı! 7

Tiyatronun ekip işi olduğunun altını çizen Akbağ “Bu gece Salih’le birlikte Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Kiraz Tosun burada. Aramızda olamayan arkadaşlarımız da var ama ödülü tüm ekip adına alıyorum” diyerek genç rol arkadaşlarını alkışladı. En İyi Tiyatro ödülünün ardından Akbağ’a ‘En İyi Tiyatro Oyuncusu – Kadın’ ödülü takdim edildi.

Ardından Salih Bademci, En İyi Tiyatro Oyuncusu – Erkek ödülü için sahneye gelirken, Akbağ ve Bademci ‘Aydınlıkevler’ sahnesinden sonra bu kez de ödül sahnesinde buluşmuş oldu. Bademci “İdolüm” dediği Akbağ ile birlikte oynamaktan dolayı yaşadığı mutluluğu bir kez daha dile getirerek, tüm ‘Aydınlıkevler’ ekibine ve BKM’ye teşekkür etti.

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği, Cem Yılmazer imzalı sahne tasarımı ve Tuluğ Tırpan’ın orijinal bestelerinin yanı sıra Mustafa Olgan’ın canlı müzikleri ile de beğeni toplayan ‘Aydınlıkevler’in kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın yanı sıra Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Caner Alkaya, Kiraz Tosun yer alıyor.

Sahnelendiği ilk günden bu yana seyircinin büyük ilgisi ile karşılaşan ‘Aydınlıkevler’ ikinci sezonunda İstanbul’da Maximum Uniq Hall’da ve turneleri ile sürpriz şehirlerde seyirci ile buluşmaya devam edecek.