Ana sayfa Dizi Haberleri Demet Akbağ ve Salih Bademci’nin başrolündeki Aydınlıkevler tiyatro oyunu izleyicileri kendisine hayran bıraktı

Demet Akbağ ve Salih Bademci’nin başrolündeki Aydınlıkevler tiyatro oyunu izleyicileri kendisine hayran bıraktı

tarafından ker_def

Yapımını BKM’nin üstlendiği, Demet Akbağ’ın devleşen performansı ile Yılmaz Erdoğan’ın kalemini buluşturan ‘Aydınlıkevler’ iki senedir ara vermeden kapalı gişe oyunlarına devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde sahnelenen, her oyun ayakta alkışlanan ‘Aydınlıkevler’ ilk kez 5 Mart’ta İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki ilk oyunu için biletleri günler öncesinden tükenen ‘Aydınlıkevler’, seyircilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kahkahaların bir dakika bile eksilmediği oyunun sonunda oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

Demet Akbağ’ın yanı sıra Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın performansları ile büyük övgü toplayan ‘Aydınlıkevler’ 70’li yılların samimiyetini sahneye aktarmaya devam ediyor. Seyircileri soğuk Ankara günlerine doğru yolculuğa çıkaran ‘Aydınlıkevler’ bir babaanne ile torunun hayatından, zamansız ama ‘her zamana ait’ bir hikaye anlatıyor.

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği, Cem Yılmazer imzalı sahne tasarımı ve Tuluğ Tırpan’ın orijinal bestelerinin yanı sıra Mustafa

Olgan’ın sahnedeki canlı müzikleri ile de beğeni toplayan ‘Aydınlıkevler’in kadrosunda genç kuşağın yetenekli oyuncuları Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş ve usta oyuncu Caner Alkaya da yer alıyor.

‘Aydınlıkevler’ 15 ve 23 Mart’ta Maximum Uniq Hall’de, 27 Mart’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde, 4 ve 27 Nisan’da Maximum Uniq Hall’de seyircileri ile buluşmaya devam edecek.