Ana sayfa Dizi Haberleri Demet Evgar, “Beyninde oksijen yok, paran olsa ne olur?” sözleriyle ne demek istedi?

Demet Evgar, “Beyninde oksijen yok, paran olsa ne olur?” sözleriyle ne demek istedi?

tarafından zk zk
Star TV’de yayınlanan ‘Avlu’ dizisinde, şiddet gördüğü kocasını yaralama suçundan cezaevine giren bir kadını oynayan Demet Evgar, Vogue Türkiye dergisine konuştu.

Dizide bir rezidans’ta kızı ve eşiyle yaşayan Deniz isimli bir karakteri oynayan Demet Evgar, kocasından şiddet gören bir kadını oynuyor. Bir tartışma sırasında kızının kocasının elinden düşen silahı alması ve onu vurmasından sonra suçu üstlenip cezaevine giriyor.

Demet Evgar’ın Vogue dergisine verdiği röportajda, rezidansta da yaşasa insanın beynine oksijen gitmeyince hayatının çok farklı olmadığı görüşünü paylaştığı ifadesi dikkat çekti.

Sözleriyle aslında şiddet gören bir kadının okumuş, zengin veya yoksul olmasının, nerede yaşadığının önemi olmadığına vurgu yapan Demet Evgar, röportajda, oynadığı Deniz karakterini çağrıştıran şu cümleyi kuruyor:

“Rezidans’larda, istediğin kadar ‘Çok özgürüm, şuyum buyum’ de; oksijen gitmiyor beynine, onu ne yapacaksın? Beyninde oksijen yok paran olsa ne olur?”

İnsanları kadın ve erkek olarak ayırmadığını ifade eden Evgar, tarih boyunca kadının anaerkil toplum sonrasında geldiği duruma dikkat çekerek “Uzun dönem kadınların dehası kenarda, köşede kaldı. Şimdi yine bizlerin yükseldiği bir dönemi yaşıyoruz. Dünya hiçbir zaman şimdikinden daha iyi ya da kötü durumda olmadı. Kendini tekrar eden bir döngü var” diye konuştu.

Evgar, cezaevindeki yaşamın anlatıldığı dizideki rolünden pay biçerek de cezaevinin en kötü yanının, doğadan uzaklaşmak, maviyi ve yeşili görememek olduğunu ifade ediyor.

Evgar sözlerine şöyle devam ediyor: “İnsan doğadan uzaklaştıkça kendinden de uzaklaşıyor. İster cezaevinde olsun, ister metropolün göbeğinde, herkesin mahpusluğu kendine… Bire bir kendimden biliyorum. Köye gittiğimde, ağaca dokunduğumda, toprağa bastığımda gerçekten huyum, suyum değişiyor.”