Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Deniz Bolışık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Deniz Bolışık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Deniz Bolışık, 31 Temmuz 1982 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Deniz Bolışık
Doğum Tarihi: 31 Temmuz 1982
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.67 m.
Kilosu:  50 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Yeşil
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/denizzbolisik/

Deniz Bolışık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Kendini bildi bileli sinemaya tutkusu vardı. “İlkokul ve ortaokul yıllarımın önemli bir parçası sinemaya olan ilgimle geçti. Lise yıllarımda da tiyatroyla tanıştım. Sahne tozunu lise yıllarında yuttum. Okuldan eve pek dönmezdim, hafta sonu da dahil okulda geçen bir öğrencilik hayatım oldu desem yalan olmaz. Üstelik mutlulukla; çünkü tiyatro yapardık ilk defa o yıllarda sahneye çıktım. Eğitimini de alarak bu işi meslek edinmenin ilk adımını da atmış oldum.”

Eğitim hayatı:  Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin hazırlık sınıfını okuduktan sonra eğitimini bırakarak Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne girdi ve oradan mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2006 yılında ‘Kırık Kanatlar’ dizisinde canlandırdığı ‘Zülfiye’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kanatsız Kuşlar’ dizisinde canlandırdığı ‘Nefise’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Dışarıdan sakin ve belli kalıpları olan birisi gibi göründüğünü söylese de O’nu tanıdıkça değişik hallerini keşfetmenin ve gözlemlemenin zor olmadığını belirtiyor.  “Natürmort bir tablo gibi görünürken, yakınlaştıkça sürrealleşen oradan pop arta dönen hatta karikatürleşen yani baktığı ve bakıldığı yere göre farklı şekiller alan biriyim diyebilirim. “

Sosyal: İş dışında ki zamanlarında arkadaşları ile sosyalleşmeyi seviyor.  “Ben arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum. Merak ettiğim film ve oyunları kaçırmamak için kendimi sürekli koşarak bir yerlere yetişirken buluyorum. Yoga yapıyorum, at biniyorum, boş zamanlarımı kısıtlıda olsa dolu dolu ve nitelikli geçirmeye çalışıyorum.”

Düşünce yapısı: Aile, aşk, arkadaşlık, her türlü ilişkisini oldukça derin yaşıyor. “Kişileri ve ilişkileri geçiştiremem hayatta bir şeyler paylaştığım insanlarla geçtiğim her yol bende iz bırakır biraz.”

İlk sinema filmi: Cahit Çeçen/ Tamirci Çırağı

Aşka bakışı: ‘Aşk, kendimi sonsuz bir tatilde hissetme duygusu. Hayattan birlikte keyif alarak, birlikte değişerek, birlikte ilerleyebileceğimi hissetmek beni heyecanlandırır. İlişkide istendiğini iyice anlamak, verilen değeri hissetmek için bazen kaçışlar güzel sonuçlar verebiliyor. Ama bir o kadar kovalamak istemek de çok önemli. Aşkta inişler ve çıkışlar sürekliliği besler. Ama en önemli şey sevgi. Sevgi zaten hayatın için de yol alırken bunların hepsini hem yaşatır, hem atlattırır. Yani güzellikleri sevgiyle derinleştirir, zorlukları sevgiyle aşarsınız. Sevgi fedakarlığı da getirir, özveriyi de. Kırgınlık yaşarsanız da direnmenizi sağlar. Dolayısıyla tamir etmenin de anahtarı sevgiden geçer. İlişkide uyumlu bir insan olduğumu düşünüyorum çünkü sevdiğim insanın zevklerini paylaşmak ona eşlik etmek beni mutlu eder ve doğru iletişimle uyumu yakalamak çok kolaydır.”

Hayata bakışı: “Mutluluk için elimden geleni yapıyorum ve niyet edince de adım adım güzel bir yolu yürüyorum gibi hissediyorum.”

Deniz Bolışık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Sosyal medya ile arası nasıl? İnstagram’da daha çok aktif. “Sosyal medya kavramı aldı başını gidiyor, neredeyse bir uzvumuz oldu artık. Yakında hastanelerde bu konuyla ilgili bir bölüm açılacak. Ben kendi adıma hepsine yetişemiyorum en gündemde olan instagramı sıklıkla kullanıyorum.

Kaygıları: Kadınlara uygulanan şiddet ve çocukların geleceği ile ilgili endişeleri var. “Ülkemin kadınları ve çocukları adına çok kaygılıyım, çok mutsuzum ve çok korkuyorum. Umutsuzluk bulutlarını savurmaya çalışıyorum. Yaşı, mevkisi, konumu ne durumda olursa olsun hiçbir kadın kendi varlığının ve değerinin üstünü örtmesin lütfen, görmezden gelmesin. O zaman kıymetimizi kendi avuçlarımızın arasından yerlere düşürmemiş olacağız. Hayattan almayı beklediğim mutluluk; Bütün kadınlar mutlu olsun.”

Erkekte çekicilik kriteri: Zeki ve yaşamayı seven erkekleri çekici buluyor. “Ben biriyle tanıştığımda fiziki değil, ruh halinden etkilenirim. Yaptığı işi iyi yapması ve hayata bakışı kaşından ya da gözünden daha ilgimi çeker. Zeki ve hayatı seven erkekler beni etkiliyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 – Nöbet / Ayşe Kalender

2017/2018 -Kanatsız Kuşlar/ Nefise

2017 – Kırlangıç Fırtınası / Zehra Turaboğlu

2013/2015 – Aşkın Bedeli / Sedef Haznedar

2012- Kurt Kanunu

2011 – Canan / Bedia

2007 – Nazlı Yarim

2007 – Eşref Saati / Şükriye

2007 – Ayrılık/     Meryem

2006 – Hisarbuselik / Gönül

2006 – Kırık Kanatlar / Zülfiye

 SİNEMA FİLMLERİ 

2020- Gaza Gelen Adam/ Canan

2020- Hayalet:3 Yaşam / Filiz

2013- Göl Zamanı/ Şermin

2012- Tek Ölüm Yetmez/ Cem’in Sevgilisi (Kısa Film)

2009 – Tamirci Çırağı / Zengin Kız

2009-  Kelebek / Zeynep

TİYATRO OYUNLARI 

2020- Harem Kabare

2012 – Ay Ecesi/   Mehmene Banu

2001 – Midas’In Kulakları

2001 – Erdem Oyunu Üçlemesi

1999 – Kızımla Evlenir Misiniz?

1998 – Zoraki Hekim