Ana sayfa Dizi Haberleri Türkiye’de bir ilk olacak yeni dizinin hazırlıkları başladı, kadro bomba gibi!

Türkiye’de bir ilk olacak yeni dizinin hazırlıkları başladı, kadro bomba gibi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizi sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Birbirinden iddialı projeler için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Hem televizyon kanalları hem de dijital platformlar için birbiri ardına yeni projeler üretiliyor. Bunlardan birisi de ödüllü yönetmen Emre Kavuk’un yeni projesi… Dalgalar ve İzler projesinin hemen ardından Emre Kavuk yeni bir proje ile gündeme geldi. Bu sefer bir dizi çekecek ancak bu dizi Türkiye’de bir ilk olacak.

Türkiye’nin ilk distopya dizisi olarak da ifade edilen Memoria için hazırlıklar yoğun şekilde devam ediyor. Distopya, olmaması gereken dünya, sistem, devlet ve toplum anlayışını ifade ediyor. Yani ütopyanın tam tersi ve Türkiye’de daha önce böyle bir proje yapılmadı.

Memoria dizisinde önemli bir kadro buluştu. Güçlü isimlerle anlaşıldı ve dizinin çok iddialı geldiği de kadrosuyla anlaşıldı.

Dizinin cast direktörlüğünü Yelda Gürkan üstlendi. Kadroda şu isimler bulunuyor: Şemsi İnkaya, Bülent Emin Yarar, Meral Çetinkaya, Deniz Bolışık, Sevcan Yaşar, Gonca Vuslateri, Fırat Doğruloğlu, İlia Özkan, Yasin Özcan ve Temmuz Yıldız.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre dizinin kadrosu bu şekilde şekillendi ve iddiasını da kadrosu ile şimdiden kanıtlamış oldu.